Marko Maunula seuraa Yhdysvaltojen politiikkaa ja populaarikulttuuria.

Haluaako Trump hävitä vaalit?

Marko Maunula
Blogit Americana 8.8.2016 13:48
Republikaanien puoluekokouksen jälkeen Donald Trump on pistänyt ison vaihteen silmään. Kuten tiedämme, hänen kampanjansa on alusta lähtien perustunut shokeeraaviin lausuntoihin, vastustajien solvaamiseen ja ilmiselvään valehteluun. Omasta varjotodellisuudestaan käsin Trump on suoltanut mielikuvituks...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Marko Maunula

Kirjoittaja on Yhdysvaltain historian professori Atlantassa.

Keskustelu

Trump is disaster.

Epäkelvoton presidentiksi. Suuri onnettomuus Amerikan kansalle, Euroopalle, maailmalle ja maailman rauhalle.

Itserakas ja vastuuton mellastaja. Ei opi. Ei kuuntele. Ei ymmärrä. Ei haluakaan ymmärtää. Minä olen Donald Trump: ”Let’s Make America Great Again”. HUH! WHAAAT!

Laitetaan välillä vähän faktoja pöytään kirjoittajan fiktion lisäksi.

Trump ei tukenut Paul Ryania, koska Paul Ryan ei tukenut Trumpia. Toki, jos kirjoittaja olisi yhtään ajantasalla tilanteesta, tietäisi asian muuttuneen. (http://edition.cnn.com/2016/08/05/politics/donald-trump-endorse-paul-ryan/).

Trump ei ikinä heittänyt äitiä ja vauvaa pois vaalitapahtumastaan, kuten voit lukea vaikka täältä.(http://redstatewatcher.com/article.asp?id=31967)
Edit: Kirjoittaja oli ehtinyt muokkaamaan tekstiään, joskin kovin negatiiviseen sävyyn. Jostain syystä kommenttini ei mene läpi vaikka olen jopa rekisteröitynyt uudestaan.

Presidentin vaalit ovat niiltä osin huijausta, että 2/3:sta sähköisten äänenlaskukoneiden valmistajista on laittanut rahaa Clinton Foundationiin. Kirjoittaja voisi sitä vaikka aikansa kuluksi tutkia niin oppisi lisää. Myöskin median valheellinen ja puolueellinen uutisointi, jopa täällä kotisuomessa asti on hyvin pelottavaa vaalien oikeellisuuden kannalta.

Trump ei haastanut riitaa kaatuneen muslimisotilaan vanhempien kanssa, vaan kyseiset vanhemmat itse päättivät mennä demokraattien puoluekokoukseen ja hyökätä Trumpin kimppuun. On kovin ikävää, että heidän poikansa kuoli irakin sodassa, jota muuten Trump vastusti ja Hillary tuki. Myöskin kyseisen muslimisotilaan isältä on löytynyt kytköksiä Clinton Foundationiin (wikileaks http://www.thegatewaypundit.com/2016/08/update-khizr-khans-former-company-included-wikileaks-dnc-email-dump/).

Kyseinen video ”joka ei ole olemassa” muuten on hyvinkin olemassa.(https://www.youtube.com/watch?v=Br7R9ue8N3E)

Kirjoittaja heittää paljon omaa fiktiotaan totuuksina, sekä ottaa ja julkaisee ”vahvistamattomien lähteiden” kertomat tarinat myöskin totuuksina. On täysin käsittämätöntä kuinka puolueellista ja valheellista media on. Toivoisin, että edes tämän artikkelin kirjoittaja voisi tulevaisuudessa yrittää ottaa asioista selvää, ennen kuin alkaa kirjoittaa artikkelia yhtään mistään.

Hyvä kirjoitus!
Kerrankin joku näkee vaivaa ja hankkii faktoja,ei pelkästään nauti palkkiosta ja käytä muun median tietoja suoraan hyväkseen!
T. Trumpwinner

Hyvä The_donald,

En yleensä vastaa kuin omalla nimellään esiintyville henkilöille, mutta teen poikkeuksen.

Politiikassa mielikuvat muuttuvat todellisuudeksi, ja Trumpin lausunto, vaikka se olisikin epäonnistunut yritys vitsiksi, näytti kameroiden edessä pahalta. Video on toistunut amerikkalaisessa mediassa jatkuvasti, ja kuulin faktojen tarkastuksesta vasta jonkun nostaessa sen huomiooni. Korjasin välittömästi tekstin heijastamaan faktantarkastajien raporttia, ja kiitän tiedon välittäjää.

Linkkaamasi video ei kuvaa rahansiirtoa Iranille, vaan panttivankien luovutusta. Trump itse, miehelle poikkeuksellisesti, myönsi olleensa väärässä twitter-tilillään: https://twitter.com/realDonaldTrump/status/761511930238496772

Mitä tulkintakysymyksiin tulee, me näemme tilanteen ja maailman kovin eri tavoin, enkä aio ryhtyä tinkaamaan niistä. Tästä eipäs-juupaa jupinasta ei kukaan tule hullua hurskaammaksi.