Fox News: mediasta propagandaksi

Profiilikuva
Blogit Americana
Marko Maunula on Yhdysvaltain historian professori Atlantassa.

Fox Newsin metamorfoosi uutiskanavasta propagandatorveksi alkaa olla valmis. Nyt se on jo valmis suoraan valehteluun.

Jon Stewartin Daily Show, uutissparodia sekä poliittisen satiirin mestari, käräytti pari päivää sitten Foxin kuvamateriaalinsa manipuloinnista. Kanava käytti vanhaa kuvamateriaalia yrittäessään esitellä lässähtäneen oikeistolaisen protestin suurena menestyksenä.

The Daily Show With Jon Stewart Mon – Thurs 11p / 10c
Sean Hannity Uses Glenn Beck’s Protest Footage
www.thedailyshow.com
Daily Show
Full Episodes
Political Humor Health Care Crisis

Fox aloitti konservatiivisena vaihtoehtona CNN:lle. Alkutaipaleella sen oma uutistuotanto oli ookoo, ja jotkut kanavan oikeistolaisista kommentaattoreista parhaimmillaan laajensivat julkisen keskustelun kenttää.

Bushin hallinnon rapistuessa ja konservatismin perusideologian kärsiessä pahoja kolauksia Foxin muodonmuutos kiihtyi. Raportointi väistyi selittelyiden ja suoran propagandan tieltä.

Obaman presidenttiyden myötä Foxista on tullut Republikaanisen puolueen todellisuudesta vieraantuneen Sarah Palin -siiven puhetorvi. Se ei enää edes yritä leikkiä puoluetonta tarkkailijaa, vaan raportoi oikeistolaishihhuleiden teejuhlista kuin faniklubin puheenjohtaja.

Mediakulttuurin tarkkailijoille Foxin edustama osallistuva ja avoimesti puolueellinen uutisointi lienee kiinnostava tutkimuskohde. Meille Jon Stewartin katsojille se tarjoaa tulevaisuudessa lisää ensiluokkaista viihdettä.

Soundtrack: Pink Floyd, See Emily Play.