Marko Maunula seuraa Yhdysvaltojen politiikkaa ja populaarikulttuuria.

En pidä Paavo Arhinmäestä

Marko Maunula
Blogit Americana 25.2.2014 12:30
Ihmistä nimeltä Paavo Arhinmäki en ole koskaan tavannut. Hän saattaa olla mitä mainioin kaveri, mutta kulttuuri- ja urheiluministerinä hän on mielestäni täysin väärällä paikalla. En tuomitse Arhinmäkeä erityisesti siksi, että hän humaltui Leijonien pronssijuhlissa. Kukapa suomalainen ei olisi joskus...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Marko Maunula

Kirjoittaja on Yhdysvaltain historian professori Atlantassa.

Keskustelu

En niinkään kommentoi Arhinmäkeä, vaan tätä ikiaikaista korkeakulttuurin edustajien itsestäänselvyytenä pitämäänsä pyrkimystä muuntaa makuasiat faktoiksi. Tyyliin klassinen musiikki = älykkyys.
Aivan yhtä vankoilla perusteilla voin todeta, että suuri osa ns. korkeakulttuurista on tylsää ja mielenkiinnotonta.

Mitään korkeakulttuuria ei välttämättä tarvitse olla edes olemassa.
http://jukka-konttinen.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kulttuuri/158703-voiko-korkeakulttuuria-olla-olemassa

Arhinmäki näyttää olevan luonteeltaan kovin pidättyväinen, osin epävarmakin, ja hänen ilmeissään on jähmeyttä ja tunneilmaisujen vähäisyyttä, mikä voi herkästi johtaa kokemukseen hänestä suhteellisen ei-empaattisena persoonallisuutena.

Arhinmäen asema kulttuuri- ja urheiluministerinä onkin eräänlainen B-sarjan ministeripesti, johon aivan aihettakin on hän itse antanut mm. jättämällä väliin osallistumisen korkeakulttuurisessa edustustehtävässä Helsingin uuden upean musiikkitalon avajaisissa. Sen sijaan hän on kyllä osannut kunnostautua mm. nimittämällä korkeaan kulttuurivirkaan eduskunnasta pudonneen naispuoluetoverinsa.

Myös urheilun saralla hänen saavutuksensa ministerinä ovat vaatimattomat ja osin surkuhupaiset, kuten kävi Sotshissa, jossa jätti samalla väliin Venäjän urheiluministerin tapaamisen. Niin ainakin on kerrottu mediassa. Tulee vaikutelma siitäkin, että häneltä ikään kuin puuttuisi rohkeutta kommunikoida vieraskielisissä kontakteissa, ja muutenkin viihtyä asemansa mukaisissa sosiaalisissa small talk- piireissä.

Poliittisestihan Arhinmäki on perinteisen suomalaisen nykyisin alle 10%:n puoluekannatuksen omaavan laitavasemmiston edustaja, eikä sitenkään ehkä jaksa innostaa valtaväestöä. Kataisen hallitukseen Arhinmäki sai ministeripestinsä hankalien hallitusneuvottelujen jälkeen, kun perussuomalaiset kieltäytyivät suuren vaalivoiton saatuaan kuitenkaan lähtemästä hallitusvastuuseen, ja SDP ja Vasemmisto pääsivät mukaan kuuden puolueen hallitusjoukkoon.

Suomi on kuitenkin demokraattinen monipuoluemaa, ja kaikkien kukkien on hyvä antaa vaikuttaa aina vuorollaan, niin sopu säilyy ja kansa pysyy kohtalaisen yhtenäisenä.