Marko Maunula seuraa Yhdysvaltojen politiikkaa ja populaarikulttuuria.

Donald Trumpin tiimi tietää täsmälleen, mitä on tekemässä

Marko Maunula
Blogit Americana 31.1.2017 09:53
Donald Trumpin presidenttiys on nyt kestänyt reilun viikon. Avausta voi liioittelematta kutsua mullistavaksi. Kymmenen päivän aikana Trump on nyt antanut seitsemän executive order -käskyä. Trumpin määräykset ovat koskeneet muun muassa säännöstelyn purkua, muurin rakentamista Meksikon rajalle ja maah...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Marko Maunula

Kirjoittaja on Yhdysvaltain historian professori Atlantassa.

Keskustelu

Olen eri mieltä . Aloittavan presidentin suosiota on mitattu Eisenhowerin ajoista v:sta 1953. Koskaan viikko virassaolon jälkeen suosio ei ole ollut alle 50%. Lisäksi koskaan ei vastustus ole ollut sama 45% kuin kannatus.
Verrattuna Obaman (68%) ja G W Bushin (57%) lukuihin samaan aikaan tuloshan on surkea.

Trump heiluu kuin heinämies. Erotti jo pv:n komentajaa vastaavan kenraalin ja tiedustelupäällikön neuvonantajatiimistään ja korvasi melko pimeällä kaverilla, Bannonilla, joka sai korkeimman turvaluokituksen viime lauantaina.

Ja eikö pantu samalla liikkeelle maahantulokielto 7 arabimaasta, joista ei ole todettu terroristeja USA:ssa. Trump perusteli kieltoa San Bernardinon ja 9/11 terroriteoilla. Näiden terroristien kansallisuudet olivat Pakistan, Saudi-Arabia, Egypti, Libanon ja Arabiemiraatit. Nämä maat eivät ole listalla. Niissä Trumpilla on tai on ollut busineksia. Ei ihme että kansa on kaduilla ja vt oikeusministeri ja ulkoministeriön johtoa on joko lähtenyt tai erotettu.

En usko että tätä siedetään seuraavat 4 vuotta. Kongressin vaaleissa 2018 valitaan kolmannes senaatin jäsenistä ja edustajahuone kokonaan. Siis kahden vuoden päästä. Ennustaisin konservatiiveille tappiota tällä menolla. Se on sitten siinä.