Blogit

Professori Marko Maunula seuraa USA:n politiikkaa ja populaarikulttuuria

Donald Trumpin kampanja palvelee molempia ehdokkaita – Joe Bidenin hiljaisuus on tietoista taktiikkaa

Demokraatit keskittyvät korostamaan eroa oman ehdokkaansa ja istuvan presidentin välillä.
Blogit Americana 20.10.2020 10:40
Marko Maunula
Marko Maunula - avatar
Kirjoittaja on Yhdysvaltain historian professori Atlantassa.

Yhdysvaltain presidentinvaaleissa kampanjat ovat kiihdyttämässä kohti loppusuoraa. Amerikkalaiset todistavat kahta dramaattisen erilaista kampanjaa.

Joe Bidenin joukkue luottaa vanhaan amerikkalaisten politiikkojen ja asianajajien viisauteen: jos vastustajasi on puhumassa itseään suohon, älä keskeytä häntä. Biden uskoo, että Donald Trumpin faktojen osalta epämääräiset ja vihaiset vaalitapahtumat palvelevat demokraatteja.

 

Bidenin suhteellinen hiljaisuus on tietoinen valinta. Demokraattien pelin henki on aggressiivinen puolustus. Kun Trump lentää kampanjatilaisuuksesta toiseen, Biden keskittyy antamaan huolellisesti valmisteltuja ja tiukasti fokusoituja lausuntoja, joissa painotetaan istuvan presidentin politiikan epäonnistumista.

Demokraatit eivät piiloittele omaa agendaansa, mutta he ovat keskittyneet erityisesti korostamaan eroa oman ehdokkaansa ja Trumpin välillä. Biden haluaa tehdä vaaleista kansanäänestyksen istuvasta presidentistä. Kun Trumpin kannatuslukemat heiluvat vain 43 prosentin tuntumasta, strategia on looginen.