Marko Maunula seuraa Yhdysvaltojen politiikkaa ja populaarikulttuuria.

Donald Trump ja demokraattien fantasiamaailma

Marko Maunula
Blogit Americana 17.3.2017 14:58
Kun Barack Obama oli presidentti, monet hänen intohimoisista vihaajistaan vajosivat omaan fantasiamaailmaansa. Some, konservatiiviset keskustelupiirit ja oikeistolainen radio tarjostivat foorumeita uskoville, jotka odottivat suurta todistuskappaletta, joka kaataisi Obaman presidenttiyden. He kierrät...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Marko Maunula

Kirjoittaja on Yhdysvaltain historian professori Atlantassa.

Keskustelu

En nyt olisi aivan samaa mieltä. Vuoden 2005 veroilmoituksen ts. vain kaksi lomaketta, joka osoitti että veroa oli maksettu 24% tuloista kun Obama samaan aikaan vain 16%. Tosin Clintonit 36%.

Toimittaja Maddow meni Trumpin ansaan sillä sylttytehtaaltahan nuo 2 paperia ovat peräisin. Paperissakin luki että ”client copy”,heh. Veronmaksupäivänä (15.4) nähtäneen mielenositus, joka vaatii loputkin verot esille (taxmarch.org)

Ei demokraatit niin kova meteliä pidä kuin media ja Trump itse. Ei kaikki republikaanitkaan hyväksy Trumpin syytteitä että Obama on salakuunnellut häntä,Trumpcare-suunnitelmaa ja Budjettiesitystä.Tällä menolla virkasyyte alkaa olla lähellä ilman demokraattejakin.

Viimeinen moka oli kun päätiedottaja Spicer meni kertomaan että Obama käyttikin Britannian tiedustelua Trumpin vakoilemiseen. Spicer joutui pyytämään anteeksi mutta Trump ei taipunut ja uudisti Merkelin vierailulla syytteensä.

No miksi demokraatit hävisivät vaikka vastustaja on sarjavalehtelija ja ilmeisesti lepakoita vintillä? He lähtivät liikkeelle vanhalla taktiikalla liikkeelle ja luottivat liikaa perinteisiin demokraatteja äänestäneisiin osavaltioihin.

Trumpin kampanja panosti juuri näihin vaa’ankielivaltioihin ohjelmalla, joka oli vain holtiton narratiivi. Ja se upposi valkoiseen vähän koulutettuun porukkaan. Esimerkiksi nyt jo erotettu Flynn keksi huudattaa yleisöä ”lock her up” ja levitti pizza-gaten kaltaisia juttuja. Ja moni uskoi ja antoi kuvan osan amerikkalaisten tasosta.

Pakko laittaa tähän vielä WP:n jutusta löytämäni lause:
“The world is laughing at us. They’re laughing at the stupidity of our president.”
— Donald Trump, October 2016

Oikeassahan Trump tässä on.

Valta turmelee , on turmellut ja tulee turmelemaan , myös Demokraatit Yhdysvalloissa kuuluvat Joukkoon.
Lehdistö on siellä Liberaali , Televisio Demokraattinen ja puheradio Konservatiivinen, so is up to you where you like to hear your fake news ;-)