Marko Maunula seuraa Yhdysvaltojen politiikkaa ja populaarikulttuuria.

Cheney ja Egypti

Marko Maunula
Blogit Americana 7.2.2011 16:36

Poliittisen etiikan kurssin opettaminen olisi helppo savotta. Pistäisin vain opiskelijat tutkimaan Dick Cheneytä ja tekemään aina ja kaikkialla päinvastoin kuin tämä tosielämän Darth Vader.

Yhdysvaltojen ja Obaman hallinnon asettuessa yhä avoimemmin Egyptin mielenosoittajien ja demokratiakehityksen taakse, Cheney ylisti viikonloppuna Hosni Mubarakia.

”Hän on ollut hyvä mies, Yhdysvaltojen ystävä ja hyvä liittolainen,” Cheney sanoi: ”Meidän pitää muistaa se.”

Ex-varapresidentti oli eräs Project for the New American Century -julistuksen allekirjoittajista. Neokonservatiivien organisaatio halusi levittää demokratiaa ja kapitalismia kautta maailman – vaikka väkisin!

Nyt on ääni muuttunut kellossa. Ilmeisesti ”vapaus” kelpaa Irakin sodan arkkitehdille ainoastaan amerikkalaisten aseiden tuomana.

Soundtrack: Dave Lindholm & Orfeus, Kaikki menee seinään.

Marko Maunula

Kirjoittaja on Yhdysvaltain historian professori Atlantassa.

Keskustelu

USA moukkamaisuudellaan tuhoa lännen arvot. Irakin Huttus-Sakke oli paikallinen kekkonen, antoi hyvinvointia eikä tykännyt toisinajattelijoista. Meni liian pitkälle vainoharhaisuudessaan, mutta naivit lännen lähetyssaarnaajat ne ne vasta helvetin päästivät. Joutaisivat maksamaan sotakorvauksia ja pyytämään anteeksi sekaantumistaan suvereenin maan asioihin. paljonkos muugten USAssa on mielivaltaisia teloituksia jotka jälkeenpäin todistetaan oikeusmurhiksi. Ja palkonko on tapettu intiaaneja ja ryöstetty heidän maitaan ? Häh ??

USAssa mielivaltaisia teloituksia!? Tuskinpa vain, mutta uskoisin Arabimaissa niitä tehtävän mielivaltaisesti uskontoon vedoten!

Cheneyn kaikkien toimien takana oli voimapolitiikka ja armeijan käyttäminen politiikan jatkeena.
Todennäköisesti mieleltään sysimusta väkivallan ihannoija.

USassa ja arabeissa on yhtä pimeitä oikeudenkäyntejä, jossa tuomitaan nirri pois. Jälkeenpäin dnat osoittivat, että väärä vangittu tapettiin valtion kostona.

Vapauden, oikeuden ja demokratian nimissä on aiheutettu paljon enemmän turhaa tuhoa ja kuolemaa kuin ikänä minkään uskonnon takia.

Ahneus ja vallanhimo pysyy, keppihevonen vaihtuu.