Marko Maunula seuraa Yhdysvaltojen politiikkaa ja populaarikulttuuria.

Cain: ”Libya? Öööhh…”

Marko Maunula
Blogit Americana 15.11.2011 19:56

Republikaanien presidenttikokelaiden kompurointi kameroiden edessä jatkuu.

Herman Cain, ahdistelusyytöksten takia gallup-johtonsa menettänyt pizzakeisari, vastasi toimittajan kysymykseen Libyasta sarjalla nolostuttavia aivopieruja. Hän ei selvästikään ollut perillä Libyan tilanteesta, saati presidentti Obaman Libyan politiikasta.

Vastaus on niin huono, että sille on vain yksi toimiva selitys: Cain ei lue huolellisesti sanomalehtiä, eikä hän joko välitä seurata tai hän ei ymmärrä kansainvälisiä tapahtumia.

Pudotuspelit jatkuvat, ja Cainin kampanja on nyt käytännössä historiaa. Mitt Romneyn vastustajien viimeinen toivo on kolmesti naimisissa ollut bon vivant, jolla on puolen miljoonan dollarin luottotili Tiffany’s -jalokivikaupassa. Hyvää onnea Newt Gingrichin yrityksille esitellä itsensä kansanmiehenä!

Soundtrack: Velvet Underground, Sweet Nothing.

Marko Maunula

Kirjoittaja on Yhdysvaltain historian professori Atlantassa.

Keskustelu

Ehdokasehdokkaiden ei tarvitse läpäistä mitään tenttiä päästäkseen ehdokasehdokkaaksi. Kaikki kukat kukkivat. Ja useimmat niitetään.

Muuten olen sitä mieltä, että lopullinen valinta käytännössä kahdesta ehdokkaasta varsin vahvan, suorastaan yksinvaltaisen presidentin virkaan ei ole demokratiaa, se on lähempänä Rooman keisarin valintaa. Se, että Bush ei ole vieläkään joutunut vastaamaan rikossyytteisiin sallittuaan kiduttamisen Guantánamossa mielestäni todistaa asian.

Onneksi Obama lupasi sulkea Guantanamon,se tapahtuu ihan kohta.Varmasti.

”Aivopieru”? Miten Suomen kuvalehti eroaa Iltapäivälehdistöstä?

Minusta Cainin peruajatus on ihan järkevä. Kyse ei ole jokotai, vaan hienosäädöstä.

Olisin itse toiminut samoin eli kerännyt faktat ja sitten päättänyt tai edes yrittänyt päättää.

Myötähäpeä sai sulkemaan linkin vajaan minuutin jälkeen. Missä on Sarah Palin kun sitä tarvitsee.