Marko Maunula seuraa Yhdysvaltojen politiikkaa ja populaarikulttuuria.

Blogi on auki, kisat alkakoot!

Marko Maunula
Blogit Americana 7.6.2010 20:14

Jalkapallolla on Yhdysvalloissa kaksi vankkumatonta faniryhmää: siirtolaiset ja yliopisto-hipsterit. Kiitos älypäiden kiinnostuksen sekä maan vahvojen urheilujournalististen perinteiden, jalkapallosta kirjoittaminen on Yhdysvalloissa kiitettävän kovatasoista.

Franklin Foer, The New Republic -lehden toimittaja sekä mainion Jalkapallon maailmanselitys -teoksen kirjoittaja aloitti viikonloppuna Goal Post -blogin TNR:n webbisivustolla. Foer ja kumppanit pistävät blogissa MM-kisojen pelit ja niihin liittyvät ilmiöt halkipoikkipinoon.

Pelien alkuun on vielä muutama päivä, mutta lämmittelylastut käsittelevät meksikolaisia tähtipelaajia, Maradonan laskeutumista tavallisten kuolevaisten pariin, sekä amerikkalaistuneen englantilaiskaverin skitsofreenistä mielentilaa USA-Englanti matsin alla.

Mikäli blogi pysyy samalla tasolla kuin viime kisoissa, se kannattaa ehdottomasti ottaa seurantaan. Varsinkin tulosseurantaan ja patrioottiseen hehkutukseen keskittyneet suomalaiset urheilutoimittajat voisivat ottaa oppia Foerin ja kumppaneiden sosiologis-analyyttisestä otteesta.

Soundtrack: New Order, World in Motion.

Marko Maunula

Kirjoittaja on Yhdysvaltain historian professori Atlantassa.

Keskustelu

Kisat alkaa ja itseasiassa on aikamoinen ylitarjonta hyvistä blogeista ja juttua kirjoitetaan tolkuttomia määriä ties mistä näkökulmista, itse ajattelin yrittää seurata mielummin kisoja tarkkaan ja nauttia itse pelistä, ehkäpä silloin tällöin käyn lueskelemassa jotain netistä.