Blogi on auki, kisat alkakoot!

Profiilikuva
Blogit Americana
Marko Maunula on Yhdysvaltain historian professori Atlantassa.

Jalkapallolla on Yhdysvalloissa kaksi vankkumatonta faniryhmää: siirtolaiset ja yliopisto-hipsterit. Kiitos älypäiden kiinnostuksen sekä maan vahvojen urheilujournalististen perinteiden, jalkapallosta kirjoittaminen on Yhdysvalloissa kiitettävän kovatasoista.

Franklin Foer, The New Republic -lehden toimittaja sekä mainion Jalkapallon maailmanselitys -teoksen kirjoittaja aloitti viikonloppuna Goal Post -blogin TNR:n webbisivustolla. Foer ja kumppanit pistävät blogissa MM-kisojen pelit ja niihin liittyvät ilmiöt halkipoikkipinoon.

Pelien alkuun on vielä muutama päivä, mutta lämmittelylastut käsittelevät meksikolaisia tähtipelaajia, Maradonan laskeutumista tavallisten kuolevaisten pariin, sekä amerikkalaistuneen englantilaiskaverin skitsofreenistä mielentilaa USA-Englanti matsin alla.

Mikäli blogi pysyy samalla tasolla kuin viime kisoissa, se kannattaa ehdottomasti ottaa seurantaan. Varsinkin tulosseurantaan ja patrioottiseen hehkutukseen keskittyneet suomalaiset urheilutoimittajat voisivat ottaa oppia Foerin ja kumppaneiden sosiologis-analyyttisestä otteesta.

Soundtrack: New Order, World in Motion.