Blogit

Professori Marko Maunula seuraa USA:n politiikkaa ja populaarikulttuuria

Bernie Sandersin äänestäjän muotokuva

Blogit Americana 11.5.2016 10:58
Marko Maunula
Marko Maunula - avatar
Kirjoittaja on Yhdysvaltain historian professori Atlantassa.

Bernie Sandersin äänestäjä Joey Freshwater joutuu esiintymään nimimerkin takana. Hän työskentelee pienessä ja umpikonservatiivisessa Etelä-Carolinan yhteisössä, jossa tunnustautuminen Sandersin kannattajaksi saattaa olla urakehityksen kannalta huono idea.

 

Kerrotko lyhyesti elämäntarinasi?

Olen 38. Synnyin Charlestonissa, josta muutin Atlantaan ja myöhemmin Etelä-Carolinan pohjoisosaan. Työskentelen alueellisessa hallinnossa, talouspuolella. Opiskelin yhteiskuntatieteitä ja minulla on maisterin tutkinto, erikoisalanani yhteiskuntasuunnittelu – varsinkin talouden puolella.

 

Mikä on muokannut poliittista ajatteluasi? Miten se on kehittynyt elämäsi aikana?

Isäni oli ay-osastonsa johtaja Westvacon paperitehtaalla, mikä muokkasi ajatteluani jossain määrin. Tosin en kiinnitänyt paljoakaan huomiota politiikkaan ennen valmistumistani lukiosta. Kiinnostuin politiikasta toden teolla kun asuin Georgian Athensissa 1999–2001. Ex-vaimoni rohkaisi minua progressiiviseen politiikkaan ja olin vankka Ralph Naderin kannattaja vuoden 2000 vaaleissa. Näihin aikoihin minusta tuli vahva sosiaalisen oikeudenmukaisuuden ja kansalaisoikeuksien puolustaja.

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu