Blogit

Professori Marko Maunula seuraa USA:n politiikkaa ja populaarikulttuuria

Bernie Sandersin äänestäjän muotokuva

Blogit Americana 11.5.2016 10:58
Marko Maunula
Marko Maunula - avatar
Kirjoittaja on Yhdysvaltain historian professori Atlantassa.

Bernie Sandersin äänestäjä Joey Freshwater joutuu esiintymään nimimerkin takana. Hän työskentelee pienessä ja umpikonservatiivisessa Etelä-Carolinan yhteisössä, jossa tunnustautuminen Sandersin kannattajaksi saattaa olla urakehityksen kannalta huono idea.

 

Kerrotko lyhyesti elämäntarinasi?

Olen 38. Synnyin Charlestonissa, josta muutin Atlantaan ja myöhemmin Etelä-Carolinan pohjoisosaan. Työskentelen alueellisessa hallinnossa, talouspuolella. Opiskelin yhteiskuntatieteitä ja minulla on maisterin tutkinto, erikoisalanani yhteiskuntasuunnittelu – varsinkin talouden puolella.

 

Mikä on muokannut poliittista ajatteluasi? Miten se on kehittynyt elämäsi aikana?

Isäni oli ay-osastonsa johtaja Westvacon paperitehtaalla, mikä muokkasi ajatteluani jossain määrin. Tosin en kiinnitänyt paljoakaan huomiota politiikkaan ennen valmistumistani lukiosta. Kiinnostuin politiikasta toden teolla kun asuin Georgian Athensissa 1999–2001. Ex-vaimoni rohkaisi minua progressiiviseen politiikkaan ja olin vankka Ralph Naderin kannattaja vuoden 2000 vaaleissa. Näihin aikoihin minusta tuli vahva sosiaalisen oikeudenmukaisuuden ja kansalaisoikeuksien puolustaja.