Marko Maunula seuraa Yhdysvaltojen politiikkaa ja populaarikulttuuria.

Bernie Sanders: vakava haastaja vasemmalta

Marko Maunula
Blogit Americana 28.1.2016 10:52
Bernie Sanders on nousussa. Miehen uusi tv-mainos on erinomaisen tehokas. Kampanjan kehittyminen osoittaa, että Bernie on poliittisesti taitava operaattori, joka kisaa ehdokkuudesta tosissaan. Kampanjan alkusuoralla vaikutti, että Bernien kampanjasta on tulossa perinteinen vasemman laidan totuudenpu...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Marko Maunula

Kirjoittaja on Yhdysvaltain historian professori Atlantassa.

Keskustelu

Seurasin Sandersin ja Clintonin väittelyä viime yönä New Hampshiressa. Sanders paljastui aivan amatööriksi ulkopolitiikassa.

Kun kysyttiin kauanko maajoukkoja pidetään Afganistanissa. Hän vastaili että emme voi jatkaa yksin Irakissa vaan liittouman kanssa tai jotain sinnepäin.
Mikä maa on vaarallisin USA:lle?: Iran, Venäjä vai Pohjois-Korea? Bernie vastaa että ISIS! Toimittajan kysyttyä uudelleen maata hän nimesi Pohjois-Korean, jossa on kourallinen diktaattoreita valla ja ydinase……..jotain Kiinan painostamisesta. Sanoi olevansa eri mieltä Obaman puolustusministeri Carterin kanssa koska Venäjä elää maailmassa, Kiina elää maailmassa mutta P-Korea on eristetty..

Kysymukseen miksei hänellä ole ulkopoliitista doktriinia Bernie vastasi että hän on sellainen esittänyt Geortownissa laajemman puheen yhteydessä mitä merkitsee olla demokraattinen sosialisti.

Sanders ei mielestäni ole vakavasti otettava haastaja maailman vahvimman maan presidentiksi.
Veikkaukseni on se että syksyllä vastakkain ovat Clinton ja Rubio.