Marko Maunula seuraa Yhdysvaltojen politiikkaa ja populaarikulttuuria.

Anarkistit = kommunistit = fasistit = muut tosiuskovat

Marko Maunula
Blogit Americana 10.12.2014 11:00
Itsenäisyyspäivänä Helsingissä riehuneiden ääriryhmien touhut saivat minut kaivamaan hyllystä Eric Hofferin kirjan The True Believer: Thoughts on the Nature of Mass Movements. Saksalais-amerikkalainen filosofi ja satamatyöläinen Hoffer kirjoitti mestariteoksensa pian toisen maailmansodan jälkeen. Na...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Marko Maunula

Kirjoittaja on Yhdysvaltain historian professori Atlantassa.

Keskustelu

Tärkeä kirjoitus jälleen. Lehteilin Akateemisessa historian professori Wendy Lowerin kirjaa Hitlerin raivottaret ja hän mainitsi heti kirjansa alussa vielä yhden määreen natsismiin hurahtaneille, joka muuten eroaa uskonnollisista fundamentalisteista,: fanaattiset ovat nuoria ja heidän idolinsa – natsi-Saksan johtajat – olivat hämmästyttävän nuoria vallankaappauksen tehdessään. Miksi me kaikki, veteraanipoliitikkoja myöten, edelleenkin ihannoimme tässä voima, nuoruutta ja mahdollisimman nopeaa menestymistä – miltei keinolla millä hyvänsä – klassisten hyveiden loistaessa poissaolollaan?

Enemy of my enemy is my friend.

Kun Neuvostoliitto romahti jäi rakennelmasta jäljelle vain USA vastaisuus. Koska nykyinen Venäjä vastustaa jenkkejä on entisille Neukkusympatiseeraajalle luontevaa liputtaa Venäjän puolesta vaikka ideologia on muuttunut.

Jos haluaa kostaa nykyiselle yhteiskuntajärjestykselle on ilmeisesti ihan sama minkä lipun alla vallankumousta suunnittelee.