Amerikkalaislehti antoi kenkää konservatiivikirjoittajalleen – ja paljasti liberaalin suvaitsevaisuuden rajat

Kevin D. Williamsonin potkut the Atlanticista antavat amerikkalaiselle oikeistolle lisää perusteita syyttää valtamediaa kyvyttömyydestä suvaita toisinajattelijoita.

Profiilikuva
Blogit Americana
Marko Maunula on Yhdysvaltain historian professori Atlantassa.

Kevin D. Williamsonin rekrytointi ja pikaiset potkut The Atlantic -lehdestä kertovat paljon amerikkalaisesta journalismista ja keskustelun tasosta.

The Atlantic seisoo laatulehtien eturivissä. Sen tutkiva journalismi, mielipidekirjoitukset ja kritiikki ovat kaikki ensiluokkaisia. Vaikka lehteen kirjoittaa jokunen konservatiivikin David Frumin johdolla, se on silti valtaosin maltillisesti kallellaan vasemmalle.

Lehden tämänhetkinen päätoimittaja Jeffrey Goldberg on halunnut laajentaa lehden ideologista kirjoa. Maaliskuussa hän palkkasi mm. National Reviewiin kirjoittaneen Kevin D. Williamsonin.

Williamson on erinomainen ajattelija ja kirjoittaja. Vaikka olen suhteellisen harvoin samaa mieltä miehen kanssa, hänen ajattelunsa on yleensä kirkasta ja johdonmukaista. Kirjoittajana Williamson on sarkasmin mestari, joka yhdistää populäärikulttuuria, korkeaotsaista ajattelua ja vaivatonta huumoria.

Williamsonin konservatismi ei ole puoluesidonnaista tai kaksinaismoralistista. Hän kritisoi valkoisten konservatiivien uhri-ajattelua samalla armottomuudella kuin vasemmistolaisiakin lumihiutaleita. Trump ja trumpismi ovat miehelle kauhistus.