Marko Maunula seuraa Yhdysvaltojen politiikkaa ja populaarikulttuuria.

Mikä vasemmistoa vaivaa?

Marko Maunula
Blogit Americana 17.2.2014 16:06
Paranoidi vasemmistoaktivisti kertoi hiljattain minulle totuuden Syyriasta. Keskustelin opiskelijan kanssa maailmanpolitiikasta, ja hän valisti minua Syyrian sisällissodasta. ”Tämä on Rothschildien juoni. Syyrian keskuspankki on ainoa, jota Rothschildit eivät kontrolloi. He manipuloivat tilannetta j...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Marko Maunula

Kirjoittaja on Yhdysvaltain historian professori Atlantassa.

Keskustelu

Eiköhän nuo paranoidiset salaliittoteoriat ym. ole jenkkilässä kaikkien ongelma, ei erityisesti vasemmiston, vaikka juttu siihen suuntaan vihjaa.

Suomessa en ole tavannut yhtään vasemmistolaista salaliittoteoreetikkoa tai antisemiittiä, vaikka useita vasureita tunnen. Vaikea ymmärtää mistä kivenkolosta kolumnisti on moiset onnistunut kaivamaan.

Tällä hölmöllä opiskelijalla on tietysti muita vaihtoehtoja: unohtaa koko homma tai ottaa selvää mistä juutalaisten ”liian” vaikutusvaltainen asema johtuu.
(Ymmärtääkseni juutalaiset yhteisönä panostivat jo 1700-luvulla lukutaitoon ja koulutukseen, joka vieläkin vaikuttaa nostavana tekijänä. Mene ja tiedä, mutta eipä sen enempää jaksa kiinnostaa, vaikka armoton vasuri olenkin.)