Marko Maunula seuraa Yhdysvaltojen politiikkaa ja populaarikulttuuria.

Äiti tienaa rahaa = maailmanloppu!

Marko Maunula
Blogit Americana 1.6.2013 00:43

Tuore tutkimus osoittaa, että neljässä kymmenestä amerikkalaisesta perheesta nainen tienaa enemmän kuin aviomiehensä.

Me voimme suhtautua uutiseen luonnollisena kehityksenä, erityisesti ottaen huomioon, että nuoret amerikkalaiset naiset ovat keskimäärin paremmin koulutettuja kuin ikäisensä miehet. Tai me voimme reagoida kuin Fox Newsin neljä mieskeskustelijaa ja tiedostaa, että me todistamme yhteiskunnan romahdusta, avioliittoinstituution hajoamista, sekä lapsia satuttavaa, sukupolvia kestävää katastrofia. Puhumattakaan tieteen ja biologian vastaisesta ilmiöstä.

Elämme siis vuotta 2013.

Soundtrack: Carnival Art, Shit Thick.

Marko Maunula

Kirjoittaja on Yhdysvaltain historian professori Atlantassa.

Keskustelu

Naistenhan on palveltava miehiään, joten naisilta tulisi kieltää ylemmät opinnot ja sallia vain sellaiset, joista olisi hyötyä perheen arkipäivälle kuten lastenhoidolle ja miesten hellimiselle. Tästä varmaan Raamatusta löytyisi pyhät perusteet.

Kirjoituksen tarkoitus kai oli osoittaa, että demokraattien ajattelu on parempaa. Tähän Maunulan kirjoitukset näyttävät ikävä kyllä aina perustuvan.

Olen joskus aiemminkin sanonut, mutta minä toivoisin vähän tasapuolisempaa raportointia USA:sta. Ei pakko, mutta olisi kiva. Kyse kuitenkin on journalismista, ei puoluepropagandasta.

”Kirjoituksen tarkoitus kai oli osoittaa, että demokraattien ajattelu on parempaa. Tähän Maunulan kirjoitukset näyttävät ikävä kyllä aina perustuvan.”

Komppaan viimeistä pilkkua myöten. Jotenkin tuntuu erikoiselta, että niin moniaineksisessa maassa kuin Amerikassa yhteiskunnallinen todellisuus olisi näin kategorisoitua ja mustavalkoista. Kaikki demokraatit ovat huonoimmillaankin järkeviä ja nuhteettomia, ja 99,99 prosenttia republikaaneista taas vähän toisenlaisia. Miten voi olla, että puolet amerikkalaisista antaa vaaleista toiseen äänensä jollekin mystisesti riivatulle pahuuden liikkeelle, jonka hullut jäsenet ovat viisi metriä pitkiä ja syövät pikkulapsia aamupalaksi? Silloin kun eivät pommita jotain tai sorra köyhiä ja vähemmistöjä.

”We have been studying Washington politics and Congress for more than 40 years, and never have we seen them this dysfunctional. In our past writings, we have criticized both parties when we believed it was warranted. Today, however, we have no choice but to acknowledge that the core of the problem lies with the Republican Party.

The GOP has become an insurgent outlier in American politics. It is ideologically extreme; scornful of compromise; unmoved by conventional understanding of facts, evidence and science; and dismissive of the legitimacy of its political opposition.”

Let’s just say it: The Republicans are the problem.
Thomas E. Mann and Norman J. Ornstein
http://articles.washingtonpost.com/2012-04-27/opinions/35453898_1_republican-party-party-moves-democratic-party