Nuoret opettajat pätkätöissä – "On meitä aika monta siellä."

Profiilikuva
Blogit Ajolähtö
Kirjoittaja on helsinkiläinen freelance-valokuvaaja ja taiteen maisteri, joka työskentelee Nuorisotutkimusverkostossa Ajolähtö-hankkeessa.

Aina uudet oppilaat, uusi koulu, uudet työkaverit, uusi kaupunki. Nuorten opettajien työ on pätkää toisensa perään. Jenny Kilpiäinen valmistui biologian ja maantiedon opettajaksi vuonna 2015. Hän pitää työstään ja on ollut valmis muuttamaan työn perässä. Unelmana olisi kuitenkin vakituinen työ ja mahdollisuus asettua aloilleen. Tähän asti hänelle on ollut tarjolla vain määräaikaisuuksia, kuten kaikille hänen opiskelukavereilleenkin. Kesältä ei tule palkkaa, joten silloin määräaikaiset opettajat ovat ansiosidonnaisella.

Jennyn haastattelu päättää Ajolähtö-hankeen videoblogien sarjan. Kiitos seuraajille!