Blogit

Ajolähtö-hanke on Koneen Säätiön Jakautuuko Suomi? -rahoituksen (2015–2017) saanut tutkimushanke, joka yhdistää journalismin, valokuvan ja tutkimuksen keinoja.

Potku perseelle ja yrittämään!

Blogit Ajolähtö 12.10.2017 08:22
Sami Perttilä
Kirjoittaja on helsinkiläinen freelance-valokuvaaja ja taiteen maisteri, joka työskentelee Nuorisotutkimusverkostossa Ajolähtö-hankkeessa.

Turkulaislähtöinen Ilari Tihula opiskeli Kotkassa logistiikkainsinööriksi 2000-luvun alussa. Valmistumisen jälkeen töitä löytyi metsäteollisuudesta Pohjois-Kymenlaaksosta. Ilari työskenteli muutaman vuoden, ensin kesätöissä ja sitten pidemmissä pätkissä, kunnes ulkoistuksen myötä palkkatyöt loppuivat kokonaan.

Pienen pohdinnan jälkeen Ilari opiskeli bioresonanssiterapeutiksi. ”Tajusin, että elämän tarkoitus on auttaa muita ihmisiä. Tarvitsin vain muutaman potkun perseelle, että uskalsin lähteä yrittäjäksi”, hän muistelee. Edellisestä työstä kertyneillä säästöillä mies kustansi kalliit kurssit sekä työhön tarvittavat laitteistot.

Bioresonanssiterapia on yksi Suomessa harjoitetuista vaihtoehtohoidoista. Tässä kiinalaiseen lääketieteestä ammentavasta terapiassa aktivoidaan akupunktiopisteitä matalataajuuksisen sähköhoidon avulla. Terapian tarkoituksena on puhdistaa kehoa ja poistaa epätasapainotiloja kehosta.

Ilari asuu Kouvolassa ja työskentelee kotonaan. Välillä asiakkaita kasaantuu jonoksi asti – joskus taas on hiljaisempia jaksoja. Ajolähtö-hankkeen videoblogissa Ilari esittelee terapiaa koiransa Bamban kanssa. ”Teen hoitoa enimmäkseen ihmisille, mutta tämä sopii myös eläimille”.

Katso ja kuuntele lisää:​

Ajolähtö -blogin kirjoittajat

Kirjoittaja on helsinkiläinen vapaa toimittaja ja yhteiskuntatieteiden maisteri, joka työskentelee Nuorisotutkimusverkostossa Ajolähtö-hankkeessa.
Kirjoittaja on helsinkiläinen valtiotieteiden tohtori ja sosiologian dosentti, joka työskentelee Teollisuusliitto ry:n (ent. Metalliliitto) tutkimuspäällikkönä. Anttila toimii Ajolähtö-hankkeen vastuullisena johtajana.
Kirjoittaja on helsinkiläinen valtiotieteiden tohtori ja sosiologian dosentti, joka työskentelee Nuorisotutkimusverkostossa Ajolähtö-hankkeen vanhempana tutkijana ajalla 1.9.2015-30.6.2016.
Kirjoittaja on espoolainen valtiotieteiden tohtori ja sosiaalipsykologian dosentti. Hän työskentelee Nuorisotutkimusverkostossa Ajolähtö-hankkeessa vanhempana tutkijana ja toimii hankkeen varajohtajana.
Kirjoittaja on kotkalainen valtiotieteiden maisteri, joka toimii tutkijana Nuorisotutkimusverkostossa ja Ajolähtö-hankkeessa ja väittelee pian tohtoriksi Helsingin yliopistosta.
Kirjoittaja on helsinkiläinen freelance-valokuvaaja ja taiteen maisteri, joka työskentelee Nuorisotutkimusverkostossa Ajolähtö-hankkeessa.
Kirjoittaja on tamperelainen sukupuolentutkimuksen dosentti, joka työskentelee Nuorisotutkimusverkostossa Ajolähtö-hankkeen vanhempana tutkijana ajalla 1.1.-30.9.2016.