Ajolähtö-hanke on Koneen Säätiön Jakautuuko Suomi? -rahoituksen (2015–2017) saanut tutkimushanke, joka yhdistää journalismin, valokuvan ja tutkimuksen keinoja.

Kouvolassa tapahtuu

Sami Perttilä
Blogit Ajolähtö 7.9.2017 12:55

Ajolähtö-hankkeen valokuvanäyttely Liikkeessä – Nuoret aikuiset uuden työn markkinoilla on saavuttanut päätepisteensä. Viimeinen ripustus on esillä Kouvolassa, Kuusankosken Taideruukilla 24.9. saakka. Tervetuloa tutustumaan!

 

kuva: Sami Perttilä

Ajolähdön haastattelemat nuoret aikuiset pitivät yhden viikon ajalta kirjaa työstään ja vapaa-ajastaan. Monen arki on silppua: on paljon tekemistä, työ ja vapaa lomittuvat ja sekoittuvat.

Kiireen tunne syntyy usein siitä, että mielessä on samaan aikaan monta hoidettavaa asiaa. Yleinen on myös tunne ajan hupenemisesta vain johonkin. Aika todella on tiimalasin läpi valuvaa hiekkaa.

Moni osallistuja täytti ajankäyttöpäiväkirjaa mielellään. Heitä motivoi nähdä kerrankin, mihin aika todella kuluu.

Osalle kaikki viikonpäivät ovat tavalla tai toisella työpäiviä – ehkä palkkatyötä, toimeksiantoja ja yrittäjyyttä rinnakkain. Monelle toimeentulo on sinnittelyä, mutta oma työ ja yrittäjyys ylpeyden aihe.

Sami Perttilä

Kirjoittaja on helsinkiläinen freelance-valokuvaaja ja taiteen maisteri, joka työskentelee Nuorisotutkimusverkostossa Ajolähtö-hankkeessa.

Keskustelu

Näitä luetaan juuri nyt