Blogit

Ajolähtö-hanke on Koneen Säätiön Jakautuuko Suomi? -rahoituksen (2015–2017) saanut tutkimushanke, joka yhdistää journalismin, valokuvan ja tutkimuksen keinoja.

Kouvolassa tapahtuu

Blogit Ajolähtö 7.9.2017 12:55
Sami Perttilä
Sami Perttilä - avatar
Kirjoittaja on helsinkiläinen freelance-valokuvaaja ja taiteen maisteri, joka työskentelee Nuorisotutkimusverkostossa Ajolähtö-hankkeessa.

Ajolähtö-hankkeen valokuvanäyttely Liikkeessä – Nuoret aikuiset uuden työn markkinoilla on saavuttanut päätepisteensä. Viimeinen ripustus on esillä Kouvolassa, Kuusankosken Taideruukilla 24.9. saakka. Tervetuloa tutustumaan!

 

kuva: Sami Perttilä

Ajolähdön haastattelemat nuoret aikuiset pitivät yhden viikon ajalta kirjaa työstään ja vapaa-ajastaan. Monen arki on silppua: on paljon tekemistä, työ ja vapaa lomittuvat ja sekoittuvat.

Kiireen tunne syntyy usein siitä, että mielessä on samaan aikaan monta hoidettavaa asiaa. Yleinen on myös tunne ajan hupenemisesta vain johonkin. Aika todella on tiimalasin läpi valuvaa hiekkaa.

Moni osallistuja täytti ajankäyttöpäiväkirjaa mielellään. Heitä motivoi nähdä kerrankin, mihin aika todella kuluu.

Osalle kaikki viikonpäivät ovat tavalla tai toisella työpäiviä – ehkä palkkatyötä, toimeksiantoja ja yrittäjyyttä rinnakkain. Monelle toimeentulo on sinnittelyä, mutta oma työ ja yrittäjyys ylpeyden aihe.

Ajolähtö -blogin kirjoittajat

Terhi Hautamäki - avatar
Kirjoittaja on helsinkiläinen vapaa toimittaja ja yhteiskuntatieteiden maisteri, joka työskentelee Nuorisotutkimusverkostossa Ajolähtö-hankkeessa.
Anu-Hanna Anttila - avatar
Kirjoittaja on helsinkiläinen valtiotieteiden tohtori ja sosiologian dosentti, joka työskentelee Teollisuusliitto ry:n (ent. Metalliliitto) tutkimuspäällikkönä. Anttila toimii Ajolähtö-hankkeen vastuullisena johtajana.
Sanna Aaltonen - avatar
Kirjoittaja on helsinkiläinen valtiotieteiden tohtori ja sosiologian dosentti, joka työskentelee Nuorisotutkimusverkostossa Ajolähtö-hankkeen vanhempana tutkijana ajalla 1.9.2015-30.6.2016.
Päivi Berg - avatar
Kirjoittaja on espoolainen valtiotieteiden tohtori ja sosiaalipsykologian dosentti. Hän työskentelee Nuorisotutkimusverkostossa Ajolähtö-hankkeessa vanhempana tutkijana ja toimii hankkeen varajohtajana.
Vuokko Härmä - avatar
Kirjoittaja on kotkalainen valtiotieteiden maisteri, joka toimii tutkijana Nuorisotutkimusverkostossa ja Ajolähtö-hankkeessa ja väittelee pian tohtoriksi Helsingin yliopistosta.
Sami Perttilä - avatar
Kirjoittaja on helsinkiläinen freelance-valokuvaaja ja taiteen maisteri, joka työskentelee Nuorisotutkimusverkostossa Ajolähtö-hankkeessa.
Hanna Ylöstalo - avatar
Kirjoittaja on tamperelainen sukupuolentutkimuksen dosentti, joka työskentelee Nuorisotutkimusverkostossa Ajolähtö-hankkeen vanhempana tutkijana ajalla 1.1.-30.9.2016.