Blogit

Ajolähtö-hanke on Koneen Säätiön Jakautuuko Suomi? -rahoituksen (2015–2017) saanut tutkimushanke, joka yhdistää journalismin, valokuvan ja tutkimuksen keinoja.

Ajolähtö-hankkeen näyttely kiertää

Blogit Ajolähtö 10.8.2017 10:00
Sami Perttilä
Sami Perttilä - avatar
Kirjoittaja on helsinkiläinen freelance-valokuvaaja ja taiteen maisteri, joka työskentelee Nuorisotutkimusverkostossa Ajolähtö-hankkeessa.

Farmaseutti Hennin arki oli vuoden 2016 keväällä kiireistä ja rankkaakin. Hän työskenteli Kotkan-Kouvolan alueella eri apteekeissa sen mukaan, mihin milloinkin tarvittiin lisäväkeä. Välillä saattoi mennä kolmekin viikkoa samassa apteekissa, välillä hän taas oli kolmessa apteekissa samalla viikolla.

Päivittäiset ajomatkat olivat usein pitkiä, ja jatkuva työpaikan vaihto oli myös henkisesti raskasta.

Samalla Henni luki pääsykokeisiin ja haaveili alanvaihdosta. Nyt hän opiskelee Lahdessa ympäristötieteitä ja toivoo pääsevänsä tulevaisuudessa ulkomaille asiantuntija- tai tutkimustöihin. Farmaseuttina hän toimii edelleen opiskelun ohessa, nyt kuitenkin vain yhdessä apteekissa.

Muutto Kotkasta Lahteen jännitti, koska hän ei tiennyt Lahdesta mitään. Nyt tulevaisuus näyttää kuitenkin valoisalta.

kuva: Sami Perttilä

Ajolähtö-hankkeen valokuvanäyttely kiertää. Kuvia ja tekstejä nuorten aikuisten työelämästä on paraikaa esillä Lahden Aatetilassa (Kansantalon kioski, Aleksanterinkatu 26 B). 

Taidelauantaina 26.8. pelaamme kioskin edustalla Venytin-peliä. Tule testaamaan joustosi työmarkkinoilla!

Ajolähtö -blogin kirjoittajat

Terhi Hautamäki - avatar
Kirjoittaja on helsinkiläinen vapaa toimittaja ja yhteiskuntatieteiden maisteri, joka työskentelee Nuorisotutkimusverkostossa Ajolähtö-hankkeessa.
Anu-Hanna Anttila - avatar
Kirjoittaja on helsinkiläinen valtiotieteiden tohtori ja sosiologian dosentti, joka työskentelee Teollisuusliitto ry:n (ent. Metalliliitto) tutkimuspäällikkönä. Anttila toimii Ajolähtö-hankkeen vastuullisena johtajana.
Sanna Aaltonen - avatar
Kirjoittaja on helsinkiläinen valtiotieteiden tohtori ja sosiologian dosentti, joka työskentelee Nuorisotutkimusverkostossa Ajolähtö-hankkeen vanhempana tutkijana ajalla 1.9.2015-30.6.2016.
Päivi Berg - avatar
Kirjoittaja on espoolainen valtiotieteiden tohtori ja sosiaalipsykologian dosentti. Hän työskentelee Nuorisotutkimusverkostossa Ajolähtö-hankkeessa vanhempana tutkijana ja toimii hankkeen varajohtajana.
Vuokko Härmä - avatar
Kirjoittaja on kotkalainen valtiotieteiden maisteri, joka toimii tutkijana Nuorisotutkimusverkostossa ja Ajolähtö-hankkeessa ja väittelee pian tohtoriksi Helsingin yliopistosta.
Sami Perttilä - avatar
Kirjoittaja on helsinkiläinen freelance-valokuvaaja ja taiteen maisteri, joka työskentelee Nuorisotutkimusverkostossa Ajolähtö-hankkeessa.
Hanna Ylöstalo - avatar
Kirjoittaja on tamperelainen sukupuolentutkimuksen dosentti, joka työskentelee Nuorisotutkimusverkostossa Ajolähtö-hankkeen vanhempana tutkijana ajalla 1.1.-30.9.2016.