Ajolähtö-hanke on Koneen Säätiön Jakautuuko Suomi? -rahoituksen (2015–2017) saanut tutkimushanke, joka yhdistää journalismin, valokuvan ja tutkimuksen keinoja.

Ajolähtö-hankkeen näyttely kiertää

Sami Perttilä
Blogit Ajolähtö 10.8.2017 10:00

Farmaseutti Hennin arki oli vuoden 2016 keväällä kiireistä ja rankkaakin. Hän työskenteli Kotkan-Kouvolan alueella eri apteekeissa sen mukaan, mihin milloinkin tarvittiin lisäväkeä. Välillä saattoi mennä kolmekin viikkoa samassa apteekissa, välillä hän taas oli kolmessa apteekissa samalla viikolla.

Päivittäiset ajomatkat olivat usein pitkiä, ja jatkuva työpaikan vaihto oli myös henkisesti raskasta.

Samalla Henni luki pääsykokeisiin ja haaveili alanvaihdosta. Nyt hän opiskelee Lahdessa ympäristötieteitä ja toivoo pääsevänsä tulevaisuudessa ulkomaille asiantuntija- tai tutkimustöihin. Farmaseuttina hän toimii edelleen opiskelun ohessa, nyt kuitenkin vain yhdessä apteekissa.

Muutto Kotkasta Lahteen jännitti, koska hän ei tiennyt Lahdesta mitään. Nyt tulevaisuus näyttää kuitenkin valoisalta.

kuva: Sami Perttilä

Ajolähtö-hankkeen valokuvanäyttely kiertää. Kuvia ja tekstejä nuorten aikuisten työelämästä on paraikaa esillä Lahden Aatetilassa (Kansantalon kioski, Aleksanterinkatu 26 B). 

Taidelauantaina 26.8. pelaamme kioskin edustalla Venytin-peliä. Tule testaamaan joustosi työmarkkinoilla!

Sami Perttilä

Kirjoittaja on helsinkiläinen freelance-valokuvaaja ja taiteen maisteri, joka työskentelee Nuorisotutkimusverkostossa Ajolähtö-hankkeessa.

Keskustelu

Näitä luetaan juuri nyt