Blogit

Ajolähtö-hanke on Koneen Säätiön Jakautuuko Suomi? -rahoituksen (2015–2017) saanut tutkimushanke, joka yhdistää journalismin, valokuvan ja tutkimuksen keinoja.

#firsteighteenjobs

Blogit Ajolähtö 27.4.2017 15:36
Sami Perttilä
Sami Perttilä - avatar
Kirjoittaja on helsinkiläinen freelance-valokuvaaja ja taiteen maisteri, joka työskentelee Nuorisotutkimusverkostossa Ajolähtö-hankkeessa.

Aidan ali voi livahtaa yöuinnille muiden huomaamatta. Johannan ensimmäinen kesätyöpaikka oli kahvilatyöntekijänä Kotkan maauimalassa Katariinassa 15-vuotiaana.

Nyt 22-vuotiaalle Johannalle on kertynyt pitkä lista työtehtäviä ja toimenkuvia:
baarimikko
tarjoilija
ohjelmavastaava
promoottori
sisällöntuottaja
biisinkirjoittaja
tuote-esittelijä (sähköhammasharjasta rommiin, välipalapatukoista tuorejuustoihin)
laulaja
malli
käsikirjoittaja
ohjaaja
juontaja
lipunmyyjä
lavamanageri
toimittaja
lehtimyyjä
maskotti
tapahtumatuottaja

Johannan ja muiden kymenlaaksolaisten nuorten aikuisten kuviin ja tarinoihin voi tutustua tänään Kotkan Valokuvakeskuksessa avautuvassa näyttelyssä. Näyttely on esillä kuukauden ajan.

Näyttely on osa Koneen säätiön rahoittamaa Ajolähtö-hanketta.

Ajolähtö -blogin kirjoittajat

Terhi Hautamäki - avatar
Kirjoittaja on helsinkiläinen vapaa toimittaja ja yhteiskuntatieteiden maisteri, joka työskentelee Nuorisotutkimusverkostossa Ajolähtö-hankkeessa.
Anu-Hanna Anttila - avatar
Kirjoittaja on helsinkiläinen valtiotieteiden tohtori ja sosiologian dosentti, joka työskentelee Teollisuusliitto ry:n (ent. Metalliliitto) tutkimuspäällikkönä. Anttila toimii Ajolähtö-hankkeen vastuullisena johtajana.
Sanna Aaltonen - avatar
Kirjoittaja on helsinkiläinen valtiotieteiden tohtori ja sosiologian dosentti, joka työskentelee Nuorisotutkimusverkostossa Ajolähtö-hankkeen vanhempana tutkijana ajalla 1.9.2015-30.6.2016.
Päivi Berg - avatar
Kirjoittaja on espoolainen valtiotieteiden tohtori ja sosiaalipsykologian dosentti. Hän työskentelee Nuorisotutkimusverkostossa Ajolähtö-hankkeessa vanhempana tutkijana ja toimii hankkeen varajohtajana.
Vuokko Härmä - avatar
Kirjoittaja on kotkalainen valtiotieteiden maisteri, joka toimii tutkijana Nuorisotutkimusverkostossa ja Ajolähtö-hankkeessa ja väittelee pian tohtoriksi Helsingin yliopistosta.
Sami Perttilä - avatar
Kirjoittaja on helsinkiläinen freelance-valokuvaaja ja taiteen maisteri, joka työskentelee Nuorisotutkimusverkostossa Ajolähtö-hankkeessa.
Hanna Ylöstalo - avatar
Kirjoittaja on tamperelainen sukupuolentutkimuksen dosentti, joka työskentelee Nuorisotutkimusverkostossa Ajolähtö-hankkeen vanhempana tutkijana ajalla 1.1.-30.9.2016.