Olenko kävelevä ruumis? – Osa 2: Maailmasta tehtiin helvetti

Blogin kirjoittajat ovat Afganistanissa eläviä Suomen kouluttamia naistoimittajia. Talibanin vainon takia he kirjoittavat nimettöminä.

Profiilikuva
Blogin kirjoittajat ovat Afganistanissa eläviä Suomen kouluttamia naistoimittajia. Talibanin vainon takia he kirjoittavat nimettöminä.

MUISTELIN  nuorta miestä, joka istui kujalla ja kuunteli musiikkia puhelimestaan. Nyt häneltä oli viety kaikki. Tytöt eivät saa mennä kouluun kuudennen luokan jälkeen. Heidän on mentävä pian koulun jälkeen naimisiin. Tämä kaikki saa minut vihaamaan ihmiskuntaa.

Nuoret ihmiset pyytävät vanhempiaan tappamaan heidät, he toivovat kuolemaa ja syyttävät vanhempiaan siitä, että he synnyttivät heidät. Joskus he pyytävät isäänsä ja joskus äitiään pelastamaan heidät jotenkin.

Kaikki ovat kuin elävänä kuolleita. Heidän sielunsa vaeltavat kuoleman laaksossa, mutta heidän ruumiinsa viipyvät yhä tässä maailmassa.

Talibanit tekivät maailmasta helvetin. jumala varjelee eikä tuomitse. Täällä jokainen antaa kuolemantuomion.                                                                                                                         

Naisia myös talibaneissa

KYMMENELLÄ  leivällä voin tuskin aktivoida 80 megatavun nettiä, mutta viidellä afgaanilla se onnistuu. Se on hinta, jonka joudun maksamaan siitä, että voin olla perillä maailman tapahtumista. Myöhemmin annan puhelimeni lapsilleni ja he pelaavat pelejä. Kodissamme vallitsee rauha.

Tämäkin rauha kuitenkin särkyi, kun minulle näytettiin kuvia tyttäreni pahoinpitelystä.  Kaksi naista, jotka esittäytyivät talibanien naisryhmän edustajiksi, olivat lyöneet tytärtäni, jotta hän paljastaisi heille olinpaikkani. Sitten he syyttivät tytärtäni radio- ja televisiokuuluttajaksi ja löivät häntä lisää.

Tyttäreni ei ollut hyvässä mielentilassa, kun hän tuli luokseni kahden lapsensa kanssa. Hänen kuusivuotias poikansa sylki kaikkien päälle ja hänen nelivuotias tyttärensä potki ja itki, kunnes pyörtyi.

Nämä tapahtumat ovat vaikuttaneet minuun niin paljon, etten pysty enää kirjoittamaan. Elän jatkuvassa pelossa, epänormaalissa todellisuudessa, seuraan ihmisten eleitä ja toimin heidän käskyjensä mukaan, liikun tahdottomasti.

Näinä päivinä, kun talibanit ovat palanneet valtaan, uutisissa kerrottiin, että käsikranaatti tappoi morsiamen hääjuhlassa maakunnassamme. Miksi? Siksikö, että hän meni naimisiin hotellissa? Vai johtuiko se siitä, ettei hän halunnut sulhastaan?

Ei, hän oli menossa naimisiin sulhasensa kanssa. Sen sijaan hylätyksi tullut kosija tappoi morsiamen. 

Naisen sielumme kärsii näistä epäinhimillisistä ja rikollisista teoista. Äiteinä olemme epätoivoisia. Vain miehet hallitsevat meidän maailmaamme.