Ensimmäiset 35 millimetriä

Profiilikuva
Blogit 35mm
Kirjoittaja on Suomen Kuvalehden kuvatoimittaja.

Näin käynnistyy Suomen Kuvalehden kuvablogi ”35mm”. Blogi on avoin kutsu keskusteluun suomalaisesta ja kansainvälisestä valokuvasta, kuva- ja videojournalismista, valokuvataiteesta, etiikasta ja kaikesta mikä liittyy valokuvaan.

Blogin nimen taustoja voi etsiä niin maailman yleisimmästä filmikoosta kuin kuvajournalistien suosimasta polttovälistä. Teknisestä viitteestä huolimatta keskitymme kuvien sanomiin ja viesteihin, todellisuuden tallenteisiin ja niiden tulkintoihin.

Näyttämisen ja sanomisen tavat ja erityisesti niiden perinteiset julkaisufoorumit ovat ehkä suurimmassa myllerryksessään koskaan. Kuvien ja videoiden tulvassa loistavilla tarinoilla, yksinkertaisilla ideoilla, uskomattomilla sattumilla ja kovalla työllä pystyy vielä hämmästyttämään ja koskettamaan kaiken nähnyttä nykylukijaakin. 35mm kirjoittajat pyrkivät löytämään ja esittelemään tämän murroksen keskeltä näitä uusia tekijöitä, projekteja ja tekemisen tapoja.

Seuraavassa postauksessa kollegani Marjo esitteleekin jo kuvia joten toivottavasti tämä jää viimeiseksi kuvattomaksi 35mm – merkinnäksi. Tervetuloa seuraamaan blogiamme.

Voitte lähettää myös toiveita tai vinkkejä blogin sisällön suhteen minulle tai Marjo Tynkkyselle tai alla olevaan kommenttiketjuun.