Blogit

Toimittaja Salla Vuorikosken viiltoja yhteiskunnan kuumiin puheenaiheisiin.

Pyyteettömän propagandan välineenä nälkäiset lapset – nuo suloiset pikku pallerot

Blogit Vuorikoski 23.10.2018 13:01
Salla Vuorikoski
Salla Vuorikoski - avatar
Kirjoittaja on Suomen Kuvalehden toimittaja.

Jos metsässä kaatuu puu ja kukaan ei ole kuulemassa, kuuluuko ääni?  Yhtä polttava filosofinen kysymys näinä päivinä on: olenko auttanut nälkäisiä lapsia ollenkaan, jos MTV ei ole paikalla kuvaamassa?

Eilen elettiin ensimmäistä päivää Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n kaksipäiväistä lakkoa. Se on yliampuva poliittinen vastalause hallituksen kaavailemaa yliampuvaa lakihanketta vastaan, mutta eipä itse asiasta sen enempää.

Käsillä oli nimittäin nälänhädän uhka, sillä lakko tarkoitti ruokatarjoilun katkeamista ja takkuilua monessa päiväkodissa.

Suomi siirtyi hälytystilaan seuraamaan hetki hetkeltä tilanteen kehittymistä. Näin valmistat lapsellesi eväät, Ilta-Sanomat neuvoi idiootteja.

”Useimmista kodeista löytyy muovisia pakasterasioita. Ne ovat hyviä, ja lapsi saa ne helposti auki, mikä on aika oleellista.” 

Haastavuuskerrointa ja vanhempien huolta lisäsi jäähdytyslaitteiston käyttömahdollisuuden puuttuminen. Leivän väliin ei voi laittaa kinkkua ja juustoa!

Kaikki retkeilyn harrastajathan tietävät, että seurauksena on välitön ruokamyrkytys ja kuolema, jos eväsvoileipä on muutaman tunnin lämpimässä.

 

Kriisi eskaloitui siihen pisteeseen, että yrittäjien oli ryhdyttävä auttamaan nälkäisiä lapsia. Pyyteetöntä uurastusta eivät hidastaneet edes ne laiskat ja ikävät työntekijät, joita ei onnettoman lainsäädännön takia ole saatu vielä irtisanottua.

Pitsaa toimitettiin läpi navakan syystuulen jopa sinne, missä sitä ei tarvittu. Helsinkiläisen ravintolan edustaja oli muistanut ilmoittaa pitsoista MTV:lle, mutta päiväkodin johdolle asiasta ei ollut tiedonkulkuongelmien takia mainittu.

Lapset eivät saaneet pitsaa, mutta ravintola sai 15 minuuttiaan julkisuudessa.

Paremmin hanke onnistui Seinäjoella, jossa miljonääri Reima Kuisla tarjosi spagettia lapsille. Tämä täysin epäpoliittinen ja ihan pikkuisen keskustataustaisen Nuorisosäätiön kanssa bisneksiä tehnyt kokoomuspoliitikko kertoi pitävänsä kohtuuttomana, että lapset on valjastettu poliittisiksi pelinappuloiksi.

Spagetti oli hyvää, kertoivat ilahtuneet lapset.

Myös Ylöjärvellä yrittäjät ruokkivat lapsia. Yrittäjäjärjestö ei kertomansa mukaan halunnut tehdä politiikkaa, vaan kyseessä oli ”enemmänkin hyvän mielen tempaus”.

Mahdollisimman hyvän mielen varmistamiseksi yhdistys osti itse Aamulehdestä kaupallisen yhteistyön eli oman jutun tempauksestaan.

Kiitos siis päiväkotien lapset, te suloiset pikkupallerot! Uusavuttomat aikuiset ovat saaneet jännityksensä, yrittäjät mainoksensa ja media klikkinsä. Katsotaan niitä ryhmäkokoja ja työntekijämääriä sitten joskus myöhemmin.