Blogit

Fingerpori-sarjakuvan piirtäjä pähkäilee maailmaa vitsien takana.

Keski-ikäinen mies: Snorrt, ptyi

Blogit Tähän on tultu 11.12.2014 10:49
Pertti Jarla
Pertti Jarla - avatar
Kirjoittaja on porvoolainen sarjakuvantekijä.

Keski-ikäinen lihaa syövä mies on kateellisten sylkykuppi. Kuulin ajatuksen viimeksi Hesarin nettivideolla, Jone Nikulan ja Heikki Aittokosken esittämänä, aivan kuin olisivat juuri keksineet sen itse.

Keski-iän alun määritelmä vaihtelee, Wikipedian mukaan 36 ja 45 vuoden välillä. Nikula ja Aittokoski ovat 44 ja itse olen 43.  Minäkin syön välillä lihaa.

En nyt ole yhtään huomannut olevani sylkykuppi, sori. Syön monta kertaa viikossa liharuokia kaikenmaailman nuorempien kasvissyöjien ja feministien seurassa, enkä saa päälleni satuttavaa arvostelua saati räkää. Kadulla minua heitellään korkeintaan vitsi-ideoilla.

Olen joskus lukenut keski-ikäisiä miehiä arvostelevia juttuja, en kyllä vähään aikaan. Moninkertaisesti enemmän kuulee, kuinka lihaa syövä äijä on halveksittu / kadehdittu / tapetaan ihan kohta. Tämä johtunee siitä, että me keski-ikäiset miehet olemme aika hyvin äänessä.

On hauskaa, että Jone Nikula mainitsee HS:n videolla ”ensimmäisen maailman ongelmat”. Tässähän siis maan suurimman päivälehden videokolumnisti, muutenkin aika kivasti näkyvä ja fanitettu persoona valittaa, kuinka kaltaisensa ihminen on ”sylkykuppi”.

Keski-ikäiset miehetkin alkavat olla  niin hajanainen porukka, ettei heistä oikein voi sanoa mitään mukavan yleistävää. Muotoilisin itse näin: ”Moni keski-ikäinen lihaa syövä mies on herkkä mimosa.”