Uutisviikko

Heikki vento

heikki.vento@otavamedia.fi

Twitter: @HeikkiVento

◼	Tiilikainen. Sanansa mittainen?
Tiilikainen. Sanansa mittainen?

polkom

Ministerin ohimarssi

Maatalousministeri Kimmo Tiilikaisen (kesk) asema hallituksessa olisi tukala, jos hän ottaisi omat puheensa tosissaan.

Reilu vuosi sitten kansanedustaja Tiilikainen uhkasi maatalousministeri Petteri Orpoa (kok) potkuilla, koska viljelijöiden EU-tukien maksatus oli myöhässä. Tiilikainen julmisteli, että ministeri ei ”voi mennä asiassa EU:n selän taakse”.

Perjantaina 11. maaliskuuta MTK:n traktorimarssi päristelee Helsinkiin, koska maksut ovat jälleen myöhässä. Moottorimarssijat joutuvat jännittämään, ilmestyykö Tiilikainen paikalle kertomaan erostaan. Hän ei ole kuitenkaan piileskellyt EU:ssa, vaan Japanissa.

Tiilikainen on tottunut matkamies. Joulukuussa hän oli kansainvälisessä ilmastokokouksessa Pariisissa, kun eduskunnan piti käsitellä kiisteltyä lakia Metsähallituksesta.

Puoluesihteeri Timo Pappa” Laanisen (kesk) pitkään uumoiltu luopuminen tapahtuu kesäkuussa. Hän on perustellut vetäytymistään sukupolvenvaihdoksella, jonka puoluekokous olisi saattanut tehdä Laanisesta riippumatta.

Laaniselle muutos on pieni. Hänestä tulee pappi.

Pappi Laaninen ei saanut viestiä ylhäältä. Se löytyi puoluelehti Suomenmaasta, jonka haastattelussa keskustan valtuuston puheenjohtaja Jouni Ovaska pohdiskeli Laanisen haastamista.

Laaninen, 61, on veteraanisarjan puoluesihteeri. Hänen edellään on kuitenkin ateisti. Kommunistisen puolueen Ville Pessi potkittiin Skp:n pääsihteerin tehtävästä vasta 67-vuotiaana.

Elinkeinolämän keskusliitto ja kuljetusalan AKT kaatoivat joulukuussa yhteiskuntasopimuksen. Naistenpäivän kunniaksi tämän viikon yrityksen kamppasi palvelualojen PAM.

EK:n toimitusjohtajan Jyri Häkämiehen piti muistaa vain yksi ohje: lapa jäässä. Pamin puheenjohtajan Ann Selinin (sd) varahenkilö Niina Koivuniemi nappasi kiekon ja syötti Pitkänsillan yli Etelärantaan.

Selinillä on kaksi vaihtoehtoa: fist bump tai knockout. Selin voittaa, jos hallitus tukee sopimusta veronalennuksilla ja PAM kääntää takkinsa.

Ann Seliniä uhkaa entisen nyrkkeilijän kohtalo. Muutaman näyttävän voiton jälkeen kehän ulkopuolinen elämä alkaa kiinnostaa liikaa. Selin on matkustellut kansainvälisissä tehtävissä ja kenttävierailut ovat harventuneet. J

karikatyyrit vesa lehtimäki

Kuvat © antti aimo-koivisto / lk, jussi p. aalto

:-) YKS jumissa. Talousvaliokunta etsii Suomelle mallin Kuubasta.