kohtaamiset

Aurora Rämö

Kirjoittaja on Suomen Kuvalehden toimittaja.

media

Kypsä, kypsempi, JSN-media

Arvoisat lukijat, palkaton harjoittelijamme kertoi, että keskustelutapa Internetissä on muuttunut. Me hyvää journalistista tapaa noudattavat päätoimittajat otamme nyt monimediaisesti kantaa aiheeseen tänään, 1. maaliskuuta, sillä tarkistimme faktan: Internetissä kaikki eivät puhu totta.

Kuka tahansa voi nimittää itseään mediaksi (Kunelius, 2004, 51). Joitakin näistä medioista on kutsuttu vaihto- tai vastamedioiksi, vihasivustoiksi ja disinformaatiosivustoiksi. Me keksimme niille uuden nimen: valemedia. Meillä on yhä kynämme.

Paheksumme valemedioiden mielipiteitä, mutta puolustamme kuolemaan asti oikeutta esittää niitä (Charlie Hebdo, 2015), sillä [lisäätkö Merja tähän jotain sananvapaudesta?]

Nyt kuitenkin kiehahti. Poliisiammattikorkeakoulussa ja Teemu Selänteellä teettämämme tutkimuksen mukaan emme salli, että journalisteja vaiennetaan painostamalla.

Eettisesti kestäviin periaatteisiin sitoutuneen ammattimedian tehtävä on vaikeinakin aikoina vaikea.

T. Suomen median keskeiset päätoimittajat

Arvoisat keskeiset (hahhah!) päätoimittajat (kollegat!, jos sallitte huomauttaa), välittömänä vastineena taannoiseen kannanottoonne:

Lehtiämme ei pyydetty mukaan allekirjoittamaan kommenttianne, mikä hämmentää lukijoita. Tämän ”julkaisukiireenne” takia täällä nyt sitten käytetään työaikaa selittelyyn. Uusi Suomi, Etelä-Saimaa, Etelä-Suomen Sanomat, eivätkö muka keskeisiä medioita? Entäs Suomen Kuvalehti!

Pidämme toimintaanne outona, sillä meidän toimittajiamme uhkaillaan enemmän kuin teidän toimittajianne. Eihän tämä kilpailu ole, mutta löydätte todisteita Journalisti-lehdestä ja verkkosivuiltamme.

Meilläkin on kynä, joten mekin keksimme sanan: JSN-media. Me täällä julkisen sanan neuvoston toimintaperiaatteita seuraavassa JSN-mediassa teemme myös virheitä, mutta tunnustamme ja korjaamme ne.

Teidänkin olisi nyt korkea aika tunnustaa omanne.

[Tähän

kaikkien

toimitusten

jäsenten

nimet

omille

riveilleen] J

Suositut