SK:n päätoimittaja vaihtuu

Ville Pernaa irtisanoutui. Hän aloitti Suomen Kuvalehden päätoimittajana syksyllä 2014.

Jarmo Raivio
Teksti
Suomen Kuvalehti

Suomen Kuvalehden päätoimittaja Ville Pernaa, 45, on irtisanoutunut Otavamedian palveluksesta 31. joulukuuta 2019. Lehden päätoimittajana toimii toistaiseksi toimituspäällikkö Jarmo Raivio, 46.

Ville Pernaa aloitti SK:n päätoimittajana syksyllä 2014. Sitä ennen hän toimi Otavamedian kustantaman Kanava-lehden päätoimittajana. Suomen Kuvalehden lisäksi Pernaa päätoimitti samaan lehtiperheeseen kuuluvaa Kanavaa sekä kirjallisuuslehti Parnassoa. Valtiotieteen tohtori Pernaa oli aiemmin johtanut Turun yliopiston Eduskuntatutkimuksen keskusta.

Ville Pernaan päätoimittajakaudella Suomen Kuvalehti on vahvistanut merkittävästi asemaansa suomalaisten aikakauslehtien joukossa. SK:n toimittajat, valokuvaajat ja graafikot ovat voittaneet useita alan palkintoja sekä Suomessa että ulkomailla. Myös Parnasso sekä Kanava ovat kasvattaneet tilaajakuntaansa viime vuosina.

Vuonna 2019 päätoimittaja Pernaa oli pitkään sairauslomalla työuupumuksen takia. Pernaan irtisanoutumista edelsi joulukuussa tapaus, joka liittyi päätoimittajan alkoholinkäyttöön.

Otavamedian julkaisujohtaja Katriina Kaarteen mukaan SK:n vastaavan päätoimittajan haku käynnistyy välittömästi.

Jarmo Raivio toimii toistaiseksi myös Parnasson sekä Kanavan vt. päätoimittajana.

 

Raivio, 46, on työskennellyt SK:ssa vuodesta 2002 ja toimituspäällikkönä vuodesta 2014. Aiemmin hän on toiminut SK:ssa taloustoimittajana sekä toimitussihteerinä. Hän toimi Suomen Kuvalehden päätoimittajana 2019 päätoimittaja Pernaan sairausloman ajan.

Raivio on yhteiskuntatieteiden maisteri Tampereen yliopistosta, hän on käynyt Sanoman taloustoimittajakoulun ja opiskellut Oxfordin yliopiston Reuters Institutessa.

Suomen Kuvalehden vt. toimituspäälliköksi on nimitetty lehden tuottaja Mikko Numminen, 46.

Numminen on työskennellyt tuottajana SK:ssa vuodesta 2017. Hän oli vt. toimituspäällikkönä vuonna 2019 Pernaan sairausloman ajan.

Aiemmin Numminen on toiminut muun muassa Image-lehden sekä Viini-lehden päätoimittajana. Hän on yhteiskuntatieteiden kandidaatti Tampereen yliopistosta.