Blogit

Trendejä ja ilmiöitä netistä ja tulevaisuudesta.

Arvio: Osaavasti järjestöistä sosiaalisessa mediassa

Blogit Kohinaa 29.9.2014 10:44
Kari A. Hintikka
Kari A. Hintikka - avatar
Kirjoittaja on verkostotutkija, futuristi ja konsepti- ja käytettävyyssuunnittelija Otavan Opistolla.

Piritta Seppälän Kuuntele & keskustele on helposti omaksuttava ja laaja tietopaketti miten ja miksi järjestö organisoi läsnäolonsa sosiaalisessa mediassa ammattimaisesti. Teos on jatkoa hänen aiemmalle oppaalleen (2011).

Opas johdattelee järjestön tekemään tavoitteellisen strategian ja toimenpidesuunnitelman, tutustumaan kohderyhmiinsä, valitsemaan itselleen sopivat kanavat sekä mittaamaan tuloksia. Lisäksi esitellään suosituinta sosiaalista mediaa ja sen käyttötapoja.

Ilahduttavasti opas huomioi myös ammattimaisen resursoinnin tarpeen sekä organisaation johdon roolin. Nykymuotoinen sosiaalinen media on minimissään puolipäivätyötä. Usein tulee vastaan organisaatioita, joissa on strategiasta alkaen kaikki kunnossa, mutta ihmetellään että kuka nämä – tai muut – hommat sitten tekee.

Opas vastaa pitkälti konsulttikeikkaa somen haltuunottoon, mutta tekee sen edullisesti kirjan hinnalla ja ilman käsienheilutuksia. Kirja sopii erittäin hyvin esimerkiksi järjestökoulutukseen.

Oppaan teksti on varsin yleisluontoista ja tarjoaa paljon vinkkejä kaikille yleishyödyllisille organisaatioille tutkimuslaitoksista julkishallintoon. Samalla järjestönäkökulmaa korostetaan runsain kotimaisin ja konkreettisin esimerkein sekä huomioidaan monipuolisesti jäsenten merkitys sosiaalisessa mediassa.

Teos painottuu viestintään ja vuorovaikutukseen. Varsinaista toiminnallista aktivointia se ei käsittele, kuten vaikkapa kansalaisaloitteen nimien keräämisen joukkoistaminen tai joukkoäly eli kollektiivinen ongelmanratkaisu.

Lievänä miinuksena opas kuittaa nettitrollit ja muut häiriköt sekä isommat nettikriisit reilulla sivulla. Suomen johtokin opastaa jo tavallista ihmistä trollien tunnistamiseen.

Organisaatioiden some-kriisilista pitenee koko ajan, kuten Ylen ölkkiankkuri, Stockmannin ilmapallogate ja Turku Energian laskutussotku.

Oppaan perusteksti on uskomattoman pientä luettavaksi. Sitä pätkii sinänsä mainiot muistilistat. Väliotsikoissa ei ole numeroita ja kursivointia käytetään ahkerasti. Lopputulos on levoton ja kirja kuuluu sarjaan: kannattaa merkitä kiinnostavat asiat heti luettaessa.

Teksti on ammattimaista mutta hyvin neutraalia kohderyhmä huomioiden. Itseäni jäi vaivaamaan järjestön some-toiminnan korostettu tavoitteellisuus ja mitattavuus, vaikka kuuluukin ammattimaiseen someen.

Vapaaehtoistoimintaan liittyvä innokkuuden lietsonta ei vaikuta oppaan perusteella enää kuuluvan tavoitteelliseen ja mitattavaan some-viestintään. Osaltaan tämä kertoo koko sosiaalisen median muuttuneen markkinointi- ja viestintäympäristöksi.

Toisaalta esimerkiksi Martti Siisiäinen huomasi jo 2002, että suomalainen vapaaehtoisuus alkoi muuttua jäsenmaksun maksamiseksi ja vastineeksi oletetaan järjestön toimintaa.

Parhaimmillaan järjestötoiminta somessa luo osaltaan uutta innokkuutta, osallistumista ja vapaaehtoista aktiivisuutta ns. hyvien asioiden puolesta. Kansalaisaloitteiden suosio onkin yksi esimerkki.

Innostuksen tunteeseen johdattelee oppaan julkaisija Kansalaisfoorumi SKAF. Se on tuottanut mainion ja maksuttoman tietopaketin Wikiopistoon sosiokulttuurisesta innostamisesta netissä.

 

Seppälä, Piritta: Kuuntele & keskustele – Näin järjestösi toimii tavoitteellisesti sosiaalisessa mediassa

Sivistysliitto Kansalaisfoorumi SKAF ry. 2014