Washington Times alkaa painaa lukijoiden juttuja

SK:n toimitus
Ulkomaat 14.4.2009 08:25

Yhdysvaltalainen sanomalehti Washington Times alkaa julkaista joka päivä yhden sivun verran lukijoidensa kirjoittamia uutisia.

Päätoimittaja John Solomonin mukaan lehti pyhittää printtiversionsa sivun tavallisten kansalaisten jutuille, koska se ei ole pystynyt uutisoimaan kattavasti paikallisia yhteisöjä kiinnostavista aiheista.

Solomon vakuuttaa, ettei journalismin taso kuitenkaan laske. Lukijoiden uutisten täytyy olla yhtä paikkansapitäviä, tarkkoja ja eettisiä kuin toimittajien tekemien juttujen.

Kansalaisjournalismisivun teemoja ovat muun muassa yliopistoelämä, uskonnolliset yhteisöt, armeijan tukikohdat ja hyväntekeväisyys. Projekti alkaa 20. huhtikuuta.

Yhdysvaltalaiset sanomalehdet ovat joutuneet etsimään uusia ja edullisia tapoja laajentaa levikkejään, kun mainostulot ovat laskeneet jyrkästi taantuman myötä. Konservatiivisen Washington Timesin levikki on noin 100 000.

Teksti STT-AFP

 

 

Keskustelu

Jaa-a. Mahtaakohan lehti myös maksaa kirjoittajille jotakin?

Kansalaisjournalisimin näköjään uskotaan olevan kuolevan printtilehdistön pelastus. Itse en oikein näe tämän järkevyyttä. Eikö ammattitoimittajien etu ole juuri se, että heihin luotetaan ja heille maksetaan siitä, että he tuottavat objektiivista ja faktapohjaista journalismia?