Venäläiset arvostavat Putinin kaudessa eniten asevoimien vahvistamista: voi selittää myös Ukrainan sotilaallista painostamista

Levada-tukimuslaitoksen kyselyssä selvisi, että venäläisten mielestä Putin on epäonnistunut erityisesti kansalaisten elintason parantamisessa ja korruption vähentämisessä.
Ulkomaat 13.4.2021 20:32
Venäjän presidentti Vladimir Putin ajoi telakuorma-autoa ja poseerasi valokuvaajille lomallaan Siperiassa 21. maaliskuuta.
Venäjän presidentti Vladimir Putin ajoi telakuorma-autoa ja poseerasi valokuvaajille lomallaan Siperiassa 21. maaliskuuta. © Alexey Druzhinin / AFP / Lehtikuva

Venäläisten mielestä presidentti Vladimir Putin on kautensa aikana onnistunut etenkin maan sotavalmiuden nostamisessa, asevoimien uudistamisessa ja venäläisittäin sanottuna Tshetshenian "ongelman" ratkaisemisessa.

Asia kävi ilmi, kun venäläinen Levada-tutkimuslaitos selvitti maaliskuussa kansalaisten näkemyksiä presidentti Putinin saavutuksista ja epäonnistumisista tämän vallan vuosina. Vastaava kysely on toteutettu säännöllisesti vuoden, parin välein.

Moni vastaaja piti tärkeänä saavutuksena myös terrorismin kitkemistä, "järjestyksen tuomista maahan" sekä "rauhallisten poliittisten olojen” ylläpitämistä. Näitä piti Putinin saavutuksina miltei joka kolmas kyselyyn osallistunut.