Vatikaanin mielestä pesukone vapautti naiset

SK:n toimitus
Ulkomaat 8.3.2009 15:51

Pesukone vai ehkäisypillerit? Vatikaanin mukaan pesukone.

Pesukoneella on ollut naisten vapautumisessa suurempi merkitys kuin ehkäisypillerillä, todetaan Vatikaanin virallisessa lehdessä L’Osservatore Romanossa: ”Pesukone ja naisten vapautuminen: pesuaine sisään, kansi kiinni ja rentoutukaa.” Juttu luettavissa italiaksi täällä.

Pääkirjoitus julkaistiin kansainvälisen naistenpäivän kunniaksi sunnuntaina. Lehden mukaan keskustelu on yhä käynnissä siitä, mikä oli tärkeintä länsimaisten naisten emansipaatiossa.

”Toisten mukaan se oli ehkäisypilleri, toisten mielestä abortin vapautuminen tai se, että voi käydä töissä kodin ulkopuolella. Jotkut menevät vieläkin pidemmälle – se on pesukone.”

Kirjoituksessa korostettiin ”sitä taivaallista viehätystä, joka syntyy, kun lakanat voi vaihtaa kaksi kertaa viikossa yhden kerran sijaan”.

Lehden mukaan pesukoneiden tekniikka on kehittynyt niin nopeasti, että nyt vallitsee ”mielikuva supernaisesta, joka hymyilee ja säihkyy meikissään kodinkoneiden ympäröimänä”.

Lähteet STT ja AFP

Keskustelu

Vielä jäi epäselväksi, pitääkö Vatikaani siis pesukoneen keksimistä hyvänä vai huonona asiana. Meneekö se samaan kategoriaan kondomin kanssa?
Lukekaa joku italiantaitoinen alkuperäinen juttu ja kertokaa.

Onko rumpukuivaajan merkitys unohdettu – kyllä se on se mikä tekee kolmen pienen lapsen äidin vapaaksi. Myöskin se, ettei tarvi käydä töissä. Abortista puheen ollen niin en kyllä usko, että syntymättömän lapsen murha ketään vapaaksi tekee. Vapaaksi meidät täällä Suomessa tekee se, että lapsen saaminen nuorena ei sulje mitään ovia, vaan avustusten avulla voi opiskella itsensä valmiiksi.