Valkoiseen taloon livahti kuokkavieraita – illalliskuvat Facebookissa

Ulkomaat 26.11.2009 12:41
Michaele Salahi onnistui livahtamaan miehensä Tareq Salahin kanssa Valkoisen talon juhlaillallisille. Facebookiin ladatussa kuvassa pariskunta poseeraa varapresidentti Joe Bidenin kera. Kuva AP / Lehtikuva

Valkoisessa talossa koettiin tiistai-iltana erikoinen tilanne: Barack Obaman juhliin livahti kuokkavieraita. Presidentti isännöi illallistilaisuutta, joka järjestettiin Intian pääministerin Manmohan Singhin kunniaksi.

Michaele ja Tareq Salahi onnistuivat läpäisemään erilaiset turvatoimet ja pääsivät rupattelemaan muun muassa varapresidentti Joe Bidenin kanssa.

Virginialainen pariskunta ei kuitenkaan päässyt ruokapöytään asti, kun turvamiehet huomasivat heidän nimiensä puuttuvan vieraslistasta. Michaele Salahin Facebook-tilille ilmestyi eilen kymmenkunta valokuvaa, joissa hän poseeraa juhlavieraiden kanssa. Tapahtunutta on epäilty suuren luokan julkisuustempuksi, sillä Salahien kerrotaan pyrkivän tosi-TV-tähdiksi.

Valkoinen talo on pyytänyt Salaiselta palvelulta selvitystä, kuinka Salahit onnistuivat pääsemään juhlatilaisuuteen.

”Vaikuttaa siltä, että yksi juhlatilaisuuden tarkastuspisteistä ei ole noudattanut saamiaan ohjeita ja on jättänyt vieraiden henkilöllisyyden tarkistamatta”, Salaisen palvelun tiedottaja Edwin Donovan sanoo.

Illan tapahtumat tutkitaan epäilemättä tarkoin. Donovan vakuuttaa, ettei presidenttipari ollut missään vaiheessa tilaisuutta minkäänlaisessa vaarassa. On kuitenkin selvää, että turvallisuuslipsahdus on Salaiselle palvelulle nolo tapaus.

Lähteet: Reuters, AP