Tutkimus: Punaviini hyräyttää halut

SK:n toimitus
Ulkomaat 4.10.2009 13:01

Viiniä lasissa

Punaviinin moninaisiin vaikutuksiin on saatu taas yksi lisäys: kohtuullisina annoksina se kiihdyttää naisten seksuaalista halua.

Alkoholi ei kuitenkaan liity asiaan, vaan haluja lisäävät veren virtausta edistävät kemikaalit, toteavat ilmiön havainneet Firenzen yliopiston tutkijat.

”Yhden tai useamman punaviinilasillisen juominen liittyy parempaan terveyteen ja suurempaan seksuaaliseen mielihyvään”, sanoo tutkijaryhmän johtaja Nicola Mondaini.

Analyysin kohteena oli 798 Toscanassa, Chiantin alueella asuvaa naista, joiden punaviinin juontia, terveyttä ja seksuaalista mielihyvä selviteltiin.

Osallistujat jaettiin kolmeen ryhmään alkoholin kulutuksen mukaan: raittiisiin, 1-2 lasillista punaviiniä päivässä juoviin ja niihin, jotka käyttivät yli kaksi lasillista viiniä ynnä muita alkoholijuomia.

Orgasmit, sukupuolinen tyydytys, kipu ja kiihkeys olivat samat eri ryhmissä, mutta keskimmäisen ryhmän naiset muita useammin sanoivat seksuaalisen halunsa ja vaginan lubrifikaation lisääntyvän.

Teksti Paolo Torretta
Kuva Norman Ojanen / SKOY

Keskustelu

Taas tieteen riemuvoitto! Ja taas Italiaan! Tutkimus lienee lahtoisin Italian kelpo paaministerista. Lieneeko ollut ihan johtavia tutkijoitakin? Tama saakin sitten uuteen valoon ilkeat puheet paaministerin muka siveettomasta elamasta ja riettailuista. Hanhan on tehnyt vakavaa, tieteellista tyota! Eika keskeneraisesta tutkijan tyon tuloksesta voida paljon maailmalle huudella. Ja jotta asia olisi aivan varma ja todistettu, pitanee paaministerin viela uhrautua, laajentaa otosta empiirisin menetelmin.
Siina mallia meidankin poliitikoille!

Nythan jotkut tutkijat Suomessa ovat sita mielta etta suomalaiset, tuo Pohjolan metsien vaalea heimo, tulee katoamaan maan paalta. Oliko se nyt vuonna 3012 vapunaattona. Silloin viimeinen suomalainen jaa juovuksissa auton alle ja kuolee pois.
Tieteilijoilla on tahan oiva konsti: pitaisi saada naiset tekemaan enemman babyja. Ja siihen tarvitaan intoa ja uskallusta. Ja jos into puuttuu, kansa katoaa.

Nyt voisi hallitus ja eduskunta ryhtya ennakoiviin toimenpiteisiin.
Punaviin verottomaksi! Valtion tukea viinia kayttaville nuorille naisille! Jokainen sadas kaynti Alkossa viininostomatkalla voitaisiin palkita vaikkapa stipendilla! Viron matkailu nuorilta naisilta kiellettava!
Luotettakoon Alkon tutkittuihin tuotteisiin.

Toivottavasti jo ensi kevattalvella Suomen kaduilla nahdaan kymmenin tuhansin massukka pystyssa kulkevia, onnellisesti punastelevia tulevia aiteja, noita Suomen urhean soturiheimon pelastajia!

Jokin aika sitten huomasin tieteellisen artikkelin, jonka mukaan nimeenomaan alkoholi lisää kohtuullisesti käytettynä naisen seksuaalista halua. Tämä siis riippumatta mistä juomasta alkoholi on peräisin. Miehillä vähäinen alkoholi ei sen mukaan vaikuta seksuaaliseen toimintaan, mutta runsas määrä alentaa seksuaalista kykyä. Siispä neuvoisin kaikkia miehiä tarjoamaan alkoholijuomaa naisilleen ja hillitsemään oman janonsa. Tällä tavoin elämästämme voi tulla antoisampaa ja hauskempaa.