Turmakoneen mustien laatikoiden signaali lakkaa kuun lopussa

Ulkomaat 17.6.2009 10:12

Atlanttiin pudonneen ranskalaiskoneen turma on yhä täysi mysteeri.

Air Francen turmakoneen etsintöjä Atlantilla
Ranskan armeijan 17. kesäkuuta 2009 julkaisemassa kuvassa etsintöihin osallistuvat sotilaat lähestyvät Air Francen turmakoneen osaa. Kuva AP / Lehtikuva

Pelastajat etsivät edelleen ruumiita ja koneen osia, ranskalaistutkijat tiedottivat keskiviikkona. Tähän mennessä merestä on nostettu 50 ihmisen ruumiit.

Koneen lentotietoja tallentavia mustia laatikoita ei ole vielä löydetty. Turman syytä on lähes mahdotonta selvittää ilman laatikoita, joiden lähettämä signaali lakkaa tämän kuun lopussa. Myös ruumiiden löytäminen vaikeutuu päivä päivältä, brasilialaisviranomaiset sanovat. Etsintöjä on vaikeuttanut huono sää.

Tutkijat ovat saaneet aiemmin selville, että lentokoneen nopeusmittarit näyttivät toisistaan poikkeavia lukemia. Mittaritietojenvaikutusta turmaan ei kuitenkaan osata vielä arvioida.

Lentoturman arvioidaan maksavan vakuutusyhtiöille jopa 100 miljoonaa euroa, josta suurin osa muodostuu omaisille maksettavista korvauksista.

Rio de Janeirosta Pariisin matkalla ollut Air Francen kone putosi mereen kesäkuun alussa. Koneessa oli 228 matkustajaa ja miehistön jäsentä.

Teksti STT-Reuters-DPA

Lue uutisen taustoista SK:n aiemmin julkaistusta jutusta Kadonneen koneen matkustaja oli vakuutettu yli miljoonasta dollarista.

[Kuvat:air france]

Tilaa SK:n uutiskirje

Ajankohtaisimmat ja puhuttelevimmat digisisällöt vastajauhettuna suoraan sähköpostiisi.