Tukholman raharyöstö: Poliisihelikopteritkin lamaantuivat

Ulkomaat 23.9.2009 13:00
Poliisin erikoisyksikkö tunkeutui G4S-yhtiön rakennukseen ryöstön jälkeen tiistaina Tukholmassa. Kuva Pontus Lundahl / AP / Lehtikuva.

Tukholman lähellä sijaitsevaan G4S-vartiointiyhtiön käteisvarasto hävisi keskiviikkoaamuna kirjaimellisesti tuuleen.

Silminnäkijöiden mukaan varastettu valkoinen helikopteri laskeutui kello 5.15 rakennuksen katolle. Ryöstäjät menivät sisään katon kautta ja rahtasivat odottavaan helikopteriin säkeittäin rahaa.

Saatuaan tarpeeksi he yksinkertaisesti lensivät pois ja hylkäsivät helikopterin myöhemmin Arningeen, Tukholman pohjoispuolelle.

Poliisi ei päässyt seuraamaan ryöstäjiä, sillä valmiudessa olleiden poliisihelikoptereiden viereen oli jätetty pommi-tekstillä varustettu laukku. Epäily räjähdyspanoksista esti koptereita nousemasta. Ryöstäjät olivat myös levitelleet teille piikkejä. Pommi on Dagens Nyheterin mukaan osoittautunut huijaukseksi.

Poliisin mukaan tämä kielii hyvästä suunnittelusta.

”Hemmetinmoinen suunnitelma. En ole ollut koskaan mukana vastaavassa”, poliisipäällikkö Ulrika Lönngren kertoi Expressen-lehdelle.

Poliisi on käynnistänyt suuretsinnät helikopterilla paenneiden ryöstäjien löytämiseksi.

Suomessa on puolestaan selvittämättä kesällä Etelä-Suomen alueella tapahtuneet pankkiautomaattiryöstöt, jotka ovat Tukholman tapaukseen verrattuna suhteellisen pieniä.

Katso lisää kuvia Tukholman ryöstöstä täältä.

Lähde: AP, HS.fi, DN.se, Expressen