Trumpin uho palvelee Pohjois-Korean diktaattoria: Kansa ei valita nälkää, kun Yhdysvallat uhkaa

Pohjois-Korea on jälleen nälänhädän partaalla, mutta Kim Jong-Un on päättänyt käyttää rahat armeijan kehittämiseen.
Katri Merikallio
Ulkomaat 11.8.2017 16:47
Presidentti Donald Trump on viikon kuluessa toistamiseen uhannut Pohjois-Koreaa ”tulella ja raivolla”, jos tämä vielä uhkailee Yhdysvaltoja ohjusiskulla. Pohjois-Korea on puolestaan ilmoittanut, että sen armeija on elokuun puolivälissä valmis ampumaan ohjuksensa Japanin yli lähelle Yhdysvaltain hall...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Keskustelu

”Kim Jong-unin hallinto olisi todellisuudessa pulassa, jos Yhdysvallat muuttaisi retoriikkaansa”

Miten tämä on perusteltavissa? Kim hallitsee kaikkea viestintää maassa, ja on ihan sama mitä muualla puhutaan, luulen. Hän viestii kansalleen juuri siten kuin viestii ja kertoo juuri sitä tarinaa mikä palvelee hänen asiaansa. Ei pohjois-korealaiset mene tsekkaamaan netistä asioita.

Paavo: Ihmettelin samaa asiaa. Kim tekee maassaan mitä lystää riippumatta siitä, mitä ulkomailla puhutaan.
Mutta logiikka sinänsä on teoriassa oikea. Kreml käyttää kepulikonstia maalailemalla ulkoisia uhkakuvia, minkä johdosta ei tarvitse ryhtyä hankalaan maan uudistamiseen ja saattamiseen oikeusvaltioksi. Kansa kun uskoo, että Nato suunnittelee Venäjän valloitusta. On helpompaa varustella ja antaa hyökkäysvoimien harjoitella.

Suomalainen 1958, Venäjä on oma lukunsa, jostain syystä venäläiset valitsivat 90-luvulla tarjotun mahdollisuuden sijasta hirmuhallinnon. Sen kanssa heidän nyt pitää elää. Ihmeellinen kansa, elänyt hirmuhallinnon alla vuosituhannen ja kun tuli vaihtoehto, niin valitsivat edelleen hirmuhallinnon.

Venäjän hirmuhallinto on poistanut opposition sekä politiikasta että mediasta ja sielläkin on vain yksi totuus, aivan sama juttu kuin Pohjois-Koreassa.

Maa on muistuttanut Hitlerin Saksaa 1930-luvulta jo pitkään, mutta liian myöhään tuohonkin lännessä herättiin. Jos Hitlerin Mein Kampf olisi pakollinen luettava länsimaisissa lukioissa, niin asiat tunnistettaisiin paremmin. Putin toimii juuri siten kuin tuossa kirjassa opastetaan. Samalla metodilla Jobs tuhosi Nokian kännykkäbisneksen. Ja Ollila pöljä meni ja osti Jobsin totuuden.