Tiellä Valkoiseen taloon: Tällainen on Obaman kansliapäällikkö Rahm Emanuel

Ulkomaat 11.11.2008 14:08

Barack Obaman valinta Valkoisen talon kansliapäälliköksi oli taattua Obamaa: huolellisesti harkittu, mutta kuitenkin yllättävä. Rahm Emanuel on armoton poliittinen tappelija, joka on tehnyt republikaanien pieksemisestä elämäntehtävänsä, kirjoittaa Marko Maunula blogissaan. Lisäksi Emanuel on Israelin ystävä.In this June 6, 2008, file photo Rep. Rahm Emanuel, D-Ill., left, huddles with then-Democratic presidential candidate Sen. Barack Obama, D-Ill. in Chicago. President-elect Barack Obama chose Emanual to be his White House chief of staff, his first selection for the new administration, Democratic officials said Wednesday. (AP Photo/Charles Rex Arbogast, File)

Rahm Emanuel ja Barack Obama. (Kuva Charles Rex Arbogast / AP / Lehtikuva)

Siirry Marko Maunulan blogiin

Obama ei todennäköisesti osallistu Valkoisessa talossa viikonvaihteessa pidettävään talouskokoukseen. Obama ei tapaa myöskään tilaisuuteen saapuvia valtionpäämiehiä.

Obaman avustajan Robert Gibbsin mukaan jotkut hänen neuvonantajistaan tosin voivat tavata ulkomaista valtionjohtoa.
-Tällä hetkellä on vain yksi presidentti, muistutti Gibbs medialle.

Valkoisen talon kriisikokoukseen osallistuvat vauraiden teollisuusmaiden ja tärkeimpien kehittyvien talouksien G20-ryhmän edustajat.
Epävirallisten tietojen mukaan Obamaa yritetään yhä suostutella osallistumaan kokoukseen. Useiden pääministereiden kerrotaan myös toivoneen tapaamista tulevan presidentin kanssa.

Virkaanastujaisiin
myydään jo lippuja

Obaman virkaanastujaisiin on aikaa vielä parisen kuukautta, mutta lippuja tilaisuuteen myydään jo nyt.

Washingtoniin odotetaan kymmeniä tuhansia uteliaita varsinaisten kutsuvieraiden lisäksi, ja jokainen haluaa nähdä vilahduksen presidentti Obamasta. Lippuja internetin välityksellä ostavat eivät kuitenkaan välttämättä tiedä, että lippuja ei ole itse asiassa vielä jaossa ja että ne ovat oikeastaan ilmaisia.

Kongressin jäsenille ja hallinnon silmäätekeville jaettavia ilmaislippuja on kaikkiaan 24000, mutta viranomaisten mukaan ne jaetaan vasta pari päivää ennen juhlaa. Niitä säilytetään toistaiseksi ”turvallisessa paikassa”. Kukaan lippuja nyt ostava ei voi siis varma, että saa rahoilleen vastinetta.

Lippuja myydään siitä huolimatta tuhansien, parhaimmillaan jopa kymmenien tuhansien dollareiden hintaan.
Paraatiin ja juhlatanssiaisiin jaettavia lippuja ei ole vielä olemassakaan, sillä niistä vastaavaa virkaanastujaiskomiteaa ei ole perustettu.

Teksti
SK netin toimitus
STT

Kaikki Tiellä Valkoiseen taloon -blogin merkinnät löydät täältä