Tiellä Valkoiseen taloon: Sarah Palin valitaan presidentiksi vuonna 2016?

Ulkomaat 6.11.2008 15:11

Vaalitappion kärsinyt republikaaninen puolue on hajalla Yhdysvalloissa. Istuvan presidentin suosio on pohjalukemissa, ja uudistus on välttämätön. Sarah Palin on konservatiivien suuri tulevaisuuden toivo, kirjoittaa Marko Maunulablogissaan.Republican vice presidential candidate and Alaska Gov. Sarah Palin smiles as she talks to reporters after she voted Tuesday, Nov. 4, 2008, at Wasilla City Hall in Wasilla, Alaska. (AP Photo/Ted S. Warren)

Alaskan kuvernööri Sarah Palin oli republikaanien varapresidenttiehdokas, (Kuva Ted S. Warren / AP / lehtikuva)

Republikaaninen puolue on tehokas ja kurinalainen organisaatio. Puolueessa on juuri käynnistymässä ideologinen sisällissota, Maunula toteaa.

Siirry Maunulan blogiin tästä ja kommentoi

Yhdysvaltain presidentinvaalit hävinneen John McCainin poliittinen tulevaisuus näyttää epävarmalta. Senaattorin vaikutusvalta saattaa kasvaa kongressissa, jos hän kykenee vielä yhdistämään republikaanisen puolueen. McCainin asema voi kuitenkin myös heikentyä.

Osa republikaaneista odottaa, että McCain ryhtyy rakentamaan yhteistyötä demokraattien kanssa. Innokkaimmat povaavat hänestä jopa demokraattisenaattori Edward Kennedyn kaltaista voimahahmoa.

”Puolue on hajallaan, mutta McCain on yhä senaatin ykkösrepublikaani. Ainakin jotkut toivovat häneltä uusia avauksia”, arvioi republikaanien edustaja John Feehery.

McCain ei ole ollut toisaalta koskaan kovin suosittu puolueen sisällä. Hän on suututtanut muita republikaaneja veljeilemällä Kennedyn kanssa ja vastustamalla joitakin veronkevennyksiä.

Teksti
SK netin toimitus
STT
AFP

Uutiskoosteita USA:n vaaleista
”Muu maailma katsoo Amerikkaa nyt uusin silmin” (SK netti 6.11.2008)
Obama julisti muutoksen alkaneen, maailman johtajat jakavat jo neuvoja (SK netti 5.11.2008)
Obamasta presidentti, McCain tunnusti tappionsa, Bush onnitteli (SK netti 5.11.2008)
Ennusteet lupaavat voittoa Barack Obamalle (SK netti 5.11.2008)
Obama vai McCain – näin seuraat ääntenlaskentaa (SK netti 4.11.2008)