Salaliittoihmiset touhottavat adrenokromista ja väittävät sen liittyvän lasten kiduttamiseen – Totuus aineesta oli ”iso pettymys”

Valheellisia väitteitä levitetään muun muassa verkon videopalveluissa. Jopa suositusta lastenelokuvasta on etsitty vihjeitä "deep statesta".
Ulkomaat 14.5.2021 12:33
Qanon-salaliiton tunnusmerkillä varustettua lippua heilutettiin aserajoituksia vastustaneessa mielenosoituksessa Yhdysvaltain Virginiassa 20. tammikuuta 2020. © Anthony Crider, CC BY 2.0 via Wikimedia Commons

Näyttelijä Jim Caviezel, joka esitti Jeesusta menestyselokuvassa The Passion of the Christ, levittää leuat loksauttavaa salaliittoteoriaa. Sen mukaan maailman valtaeliitti sieppaa ja kiduttaa lapsia saadakseen näistä adrenokromi-nimistä superhuumetta, joka pitää nuorena ja kauniina.

Caviezel puhui adrenokromista Clay Clark's Health & Freedom -konferenssissa huhtikuun puolivälissä Tulsassa, Oklahomassa. Häntä oli kuulemassa monituhatpäinen yleisö, ja tapahtuman nettilähetystä seurasi järjestäjien mukaan puoli miljoonaa ihmistä.

Mistään pienen piirin salaliittoteoriasta ei ole kyse. Sen kannattajia on eri puolilla maailmaa, myös Suomessa, ja suosio kasvaa.

Taustalta löytyy Qanon. Se on Yhdysvalloista alkunsa saanut liike, jonka mukaan maata hallitsee salaa niin sanottu deep state. Se tarkoittaa käytännössä saatananpalvojapedofiilien eliittiä, johon kuuluu muun muassa demokraattipoliitikkoja, valtamedian journalisteja ja Hollywood-julkkiksia.