Poikkeustila Bangkokissa: Useita kuollut yhteenotoissa, väittää maanpaossa elävä ex-pääministeri

Ulkomaat 13.4.2009 20:45

Thimaan hallituksen mukaan kaksi ihmistä olisi kuollut mielenosoittajien ja asukkaiden välisessä kahakassa Bangkokissa. Maanpaossa oleva entinen pääministeri Thaksin Shinawatra sanoi amerikkalaiselle uutiskanavalle CCN:lle, että yhteenotossa olisi kuollut useita ihmisiä. Katso uutiskuvat Bangkokista.

Hallituksen mukaan mielenosoittajat ampuivat kolmea ihmistä, ja kaksi kuoli sairaalassa.
Yhteenotoissa hallituksen ja mielenosoittajin sekä mielenosoittajien ja asukkaiden välillä haavoittui yli 110 ihmistä. Haavoittuneiden joukossa on 23 sotilasta.

”Yritätte valehdella koko maailmalle…mutta se on mahdotonta”, Thaksin sanoi. Muutoin hän oli sovitteleva ja kehotti kansaa yhdistymään rauhanomaisesti.

Armeijan vuonna 2006 syrjäyttämä Thaksin on aiemmin kehottanut videopuheissaan kansaa vallankumoukseen ja luvannut palata johtamaan kansannousua. Thaksin ehti paeta maasta ennen kuin olisi joutunut vankilaan kahdeksi vuodeksi lahjussyytteiden vuoksi.

Pääministeri Abhisit Vejjajiva kehotti televisiossa mielenosoittajia hajautumaan. Hän itse nousi valtaan joulukuussa laajojen mielenosoitusten avittamana.

Teksti ja lähteet STT, Reuters, AFP ja DPA
Kuvat © AP / Lehtikuva

Tilaa SK:n uutiskirje

Ajankohtaisimmat ja puhuttelevimmat digisisällöt vastajauhettuna suoraan sähköpostiisi.