Poikkeustila Bangkokissa: Katso koko ajan päivittyvät uutiskuvat

Ulkomaat 13.4.2009 10:31

Thaimaassa armeija ilmoittaa olevansa valmis käyttämään kaikkia keinoja järjestyksen palauttamiseksi Bangkokiin. Armeija ja pääministerin eroa vaativat mielenosoittajat ovat ottaneet rajusti yhteen kaupungissa yöllä ja aamupäivällä. Katso tuoreet uutiskuvat SK:n kuvaseinällä.

Thaimaan hallitus on ilmoittanut kiristävänsä turvatoimia lentokentillä ja satamissa levottomuuksien vuoksi. Armeija on hajottanut voimakeinoin hallitusta vastustavan mielenosoituksen Bangkokissa.

Silminnäkijöiden mukaan mielenosoittajat ovat joutuneet vetäytymään tienristeyksestä, jonka he olivat sulkeneet yön yli.

Mielenosoittajat sytyttivät busseja tuleen ja heittelivät sotilaita palopommeilla. Silminnäkijöiden mukaan he yrittivät myös ajaa bussilla sotilaita päin.

Sotilaat vastasivat vesitykeillä, kyynelkaasulla ja ampumalla varoituslaukauksia ilmaan. BBC:n mukaan osa sotilaista ampui myös mielenosoittajia kohti.

Lähes 80 ihmisen on jo kerrottu loukkaantuneen yöllä leimahtaneissa yhteenotoissa. Kenenkään ei tiedetä kuolleen.

Bangkokiin julistettiin eilen poikkeustila. Siitä huolimatta tuhannet mielenosoittajat piirittävät edelleen hallituksen rakennuksia pääkaupungissa.

Teksti ja lähteet STT, AFP ja Reuters
Kuvat © AP / Lehtikuva

Tilaa SK:n uutiskirje

Ajankohtaisimmat ja puhuttelevimmat digisisällöt vastajauhettuna suoraan sähköpostiisi.