Korona lisäsi nälkää

Pandemia katkoi köyhissä maissa elintarvikkeiden tuotantoketjut ja vei tulot kaupunkien päivätyöläisiltä. Asiantuntija pelkää seuraavankin satokauden jäävän heikoksi.

ulkomaat
Teksti
Heikki Salmela
Julkaistu yli kolme vuotta sitten

Ugandalaisen kanafarmarin kaikki 3 000 kanaa kuolivat, koska hän ei päässyt ruokkimaan niitä liikkumisrajoitusten vuoksi.

Tapaus on yksi esimerkki ongelmista, joita koronapandemia on aiheuttanut globaalin etelän elintarviketuotannolle.

YK:n alainen Maailman ruokaohjelma WFP julkaisi huhtikuussa raportin, jonka mukaan akuutista nälästä kärsivien ihmisten määrä uhkaa lähes kaksinkertaistua noin 135 miljoonasta 265 miljoonaan vuoden loppuun mennessä.

Syynä ovat COVID-19-pandemian vaikutukset ruoan tuotantoon, saatavuuteen ja ihmisten ostovoimaan köyhimmissä maissa.