Korona lisäsi nälkää
Pandemia katkoi köyhissä maissa elintarvikkeiden tuotantoketjut ja vei tulot kaupunkien päivätyöläisiltä. Asiantuntija pelkää seuraavankin satokauden jäävän heikoksi.

Ugandalaisen kanafarmarin kaikki 3 000 kanaa kuolivat, koska hän ei päässyt ruokkimaan niitä liikkumisrajoitusten vuoksi.
Tapaus on yksi esimerkki ongelmista, joita koronapandemia on aiheuttanut globaalin etelän elintarviketuotannolle.
YK:n alainen Maailman ruokaohjelma WFP julkaisi huhtikuussa raportin, jonka mukaan akuutista nälästä kärsivien ihmisten määrä uhkaa lähes kaksinkertaistua noin 135 miljoonasta 265 miljoonaan vuoden loppuun mennessä.
Syynä ovat COVID-19-pandemian vaikutukset ruoan tuotantoon, saatavuuteen ja ihmisten ostovoimaan köyhimmissä maissa.
”Valitettavasti alkaa näyttää siltä, että WFP:n ennusteet ovat aika lailla oikean suuntaisia”, toteaa ohjelmajohtaja Tiina Huvio Food and Forest Development Finland (FFD) -järjestöstä.
”Huhtikuun jälkeen moni työläinen on menettänyt päivittäisen toimeentulonsa ja viljelijät ovat kärsineet liikkumisrajoituksista juuri siinä vaiheessa, kun olisi pitänyt hankkia lannoitteita ja siemeniä seuraavaa satokautta varten. Tilanne on huolestuttava.”