Korona lisäsi nälkää
Pandemia katkoi köyhissä maissa elintarvikkeiden tuotantoketjut ja vei tulot kaupunkien päivätyöläisiltä. Asiantuntija pelkää seuraavankin satokauden jäävän heikoksi.
Julkaistu yli kolme vuotta sitten
Ugandalaisen kanafarmarin kaikki 3 000 kanaa kuolivat, koska hän ei päässyt ruokkimaan niitä liikkumisrajoitusten vuoksi.
Tapaus on yksi esimerkki ongelmista, joita koronapandemia on aiheuttanut globaalin etelän elintarviketuotannolle.
YK:n alainen Maailman ruokaohjelma WFP julkaisi huhtikuussa raportin, jonka mukaan akuutista nälästä kärsivien ihmisten määrä uhkaa lähes kaksinkertaistua noin 135 miljoonasta 265 miljoonaan vuoden loppuun mennessä.
Syynä ovat COVID-19-pandemian vaikutukset ruoan tuotantoon, saatavuuteen ja ihmisten ostovoimaan köyhimmissä maissa.