Päivän kuvat: Paradise Oskar hurmasi vedonlyöjät ja euroviisufanit

Ulkomaat 11.5.2011 15:30
Paradise Oskar edusti Suomea euroviisuissa kappaleellaan Da Da Dam Saksassa 10. toukokuuta. Kuva Patrik Stollarz / AFP / Lehtikuva.

Helmikuisesta Suomen Euroviisukilvasta voittajaksi selviytyneen Paradise Oskarin menestys jatkuu. Kaksikymmentävuotias muusikko, oikealta nimeltään Axel Ehnström selviytyi jatkoon eilen Saksassa järjestetystä semifinaalista.

Suomi jatkoi finaaliin Serbian, Liettuan, Kreikan, Azerbaidžanin, Georgian, Sveitsin, Unkarin, Venäjän ja Islannin kanssa. Kilpailun toinen semifinaali järjestetään torstaina 12. toukokuuta. Tosipaikka on lauantaina 14. toukokuuta.

Paradise Oskar juhlii finaalipaikkaansa Azerbaidžanin edustajien kanssa 10. toukokuuta. Kuva Sari Gustafsson / Lehtikuva.

Paradise Oskar kilpailee itse säveltämällään ja sanoittamallaan kappaleella Da Da Dam, jota on kehuttu rauhallisuudesta ja herkkyydestä. Kappaleen hän kertoo kirjoittaneensa, koska on huolissaan ympäristöstä ja siitä, etteivät ihmiset tee mitään ongelmien ratkaisemiseksi.

Ehnström on viisujen nuorin kilpailija.

Düsseldorfin Esprit Arenalla järjestettyyn semifinaaliin saapui myös suomalaisia faneja. Kuva Sari Gustafsson / Lehtikuva.

Nuoren muusikon menestys on saanut liikkeelle paitsi fanit myös vedonlyöntiyrityksen. Esimerkiksi Unibet uskoo Paradise Oskarin päätyvän finaalin kärkikymmenikköön – tällä hetkellä kertoimeksi on määritetty 1,75. Kerroin kärkikymmenikön ulkopuolelle jäämiselle on 1,95.

Suomessa on lyöty vetoa Euroviisuista ensimmäistä kertaa vuonna 1994, kun Cat Cat -duo kilpaili Suomen edustajana.