Päivän kuvat: Monaco valmistautuu ruhtinashäihin huhuista huolimatta

Ulkomaat 30.6.2011 12:10
Häävalmistelut ovat käynnissä Monacon palatsin sisäpihalla. Kuva Valery Hache / AFP / Lehtikuva.

Monacossa valmistaudutaan vauhdilla ruhtinas Albertin ja Charlene Wittstockin häihin – huolimatta morsiuspariin kohdistuneista ikävistä huhuista.

Hovi kiisti keskiviikkona ranskalaislehti L’Expressin väitteet siitä, että morsian olisi pyrkinyt karkaamaan takaisin kotimaahansa Etelä-Afrikkaan.

Lehden mukaan järkyttynyttä Wittstockia olisi estetty nousemasta koneeseen Nizzan lentokentällä. Lehti ei ole paljastanut ilman kirjoittajan nimeä julkaistun jutun lähteitä.

Siviilivihkiseremonia pidetään tässä huoneessa Monacon palatsissa. Kuva Valery Hache / AFP / Lehtikuva.

Wittstockin väitettiin saaneen käsiinsä tietoa siitä, ettei sulhasen elämä ollut niin ”mallikelpoista kuin hän oli kuvitellut”.

”Syytösten tarkoitus oli vakavasti vahingoittaa ruhtinashuoneen ja neiti Wittstockin mainetta sekä tahrata onnellinen tapahtuma”, hovin tiedotteessa todetaan.

Ruhtinas Albertin tiedottaja kertoi morsiusparin olevan ”hyvin pettynyt” L’Expressin kirjoittamaan juttuun.

Monacon Prinssin palatsi. Kuva Thomas Coex / AFP / Lehtikuva.

Ruhtinas Rainierin ainoa poika ei ole koskaan aiemmin ollut naimisissa. 53-vuotiaalla Albertilla on kaksi lasta avioliiton ulkopuolisista suhteista.

Avioliiton myötä 33-vuotiaasta Wittstockista tulee ruhtinatar Charlene. Etelä-Afrikasta kotoisin oleva morsian tunnettiin aiemmin olympiatason uimarina. Hän päätti uransa vuonna 2007.

Prinssi Albertin ja Charlene Wittstockin virallinen kihlajaiskuva on laitettu esille matkamuistomyymälän näyteikkunaan. Kuva Thomas Coex / AFP / Lehtikuva.

Hääjuhlallisuudet alkavat perjantaina ja kestävät kaikkiaan kolme päivää. Ylenpalttiseksi kuvattuun juhlaan osallistuu muun muassa Ranskan presidentti Nicolas Sarkozy, brittimalli Naomi Campbell, muotisuunnittelija Giorgio Armani sekä brittiliikemies Richard Branson. Seremoniaan osallistuu arviolta 3 500 ihmistä.

Monaco on pinta-alaltaan maailman toisiksi pienin valtio. Ruhtinaskunnassa asuu reilut 30 000 ihmistä.

Lähteet: BBC News, CNN