Päivän kuvat: Merenelävät inventaariossa ja hengellinen avantouinti

Ulkomaat 19.1.2012 16:30
Robert Donoso laskee akvaarion asukkaita Oberhausenissa Saksassa. Kuva Frank Augstein / AP / Lehtikuva.

Saksassa, Oberhausenin SeaLife -merimaailmassa on meneillään inventaario. Akvaarioissa asustaa tuhansia mereneläviä, jotka lasketaan vuosittain paitsi tilastojen myös eläinten kunnon tarkastamiseksi.

Eläintenhoitaja Robert Donoso laskee meduusoja. Kuva Frank Augstein / AP / Lehtikuva.

Oberhausenin Sea Life -akvaariossa eleli myös Paul-mustekala, joka tuli tunnetuksi ennustettuaan jalkapallon arvokisaottelujen voittajajoukkueita (lue täältä miten). Kuulu ennustaja menehtyi lokakuussa 2010, mutta nykyisin akvaariossa asustelee sen seuraaja, nimeltään Little Paul.

Mies kastautuu hyiseen veteen Kolomenskoen puistossa Moskovan liepeillä. Kuva Mikhail Metzel / AP / Lehtikuva.

Venäläiset ortodoksit juhlivat tänään loppiaista, jolloin muistetaan Jeesuksen kastetta Jordanjoessa. Ja niin kastaudutaan Venäjälläkin, tosin huomattavasti viileämmissä olosuhteissa.

Miljoonat venäläiset pulahtavat tänään ristinmuotoiseen avantoon puhdistautuakseen synneistään. Rituaaliin kuuluu kolme kastautumista isän, pojan ja pyhän hengen nimeen. Monet uskovat siunatulla vedellä olevan parantavaa voimaa. Katso myös uutistoimisto Reutersin kuvat ja videot aiheesta.

Ortodoksipappi siunaa ristinmuotoisen avannon myöhään keskiviikkona. Kuva Sergei Grits / AP / Lehtikuva.
Kuva Vesa Moilanen / Lehtikuva.

Tuiskussa pakkaantunutta lunta Tuomiokirkon luona Helsingissä 19. tammikuuta 2012. Sakea lumisade sekä pöllyävä lumi haittasivat liikennettä torstaina.

Kuva Kimmo Mäntylä / Lehtikuva.

Pääkaupunkiseudun aamuruuhka oli tavallista pahempi lumisateen vuoksi.