Päivän kuva: Pakistanin pommi-iskun uhria kuljetetaan sairaalaan

Ulkomaat 28.10.2009 16:01
Kuva Mohammad Sajjad / AP / Lehtikuva.

Pakistanin Peshawar pommi-iskun jälkeen tänään. Paikalliset kantavat loukkaantunutta miestä hoitoon kaupungin keskustassa. Pakistanin luoteisosissa sijaitsevan kaupungin torilla räjähti autopommi ruuhka-aikaan. Viimeisimpien tietojen mukaan ainakin 91 ihmistä kuoli ja noin kaksisataa loukkaantui. Lisäksi pommi vaurioitti monia rakennuksia.

BBC:n tietojen mukaan isku tehtiin torille, jossa myytiin erityisesti naisia kiinnostavaa tavaraa. Naisia ja lapsia onkin paljon uhrien joukossa.

Pakistanissa on sattunut viime viikkoina useita pommi-iskuja, ja niissä on kuollut noin kaksisataa ihmistä. Iskut liittyvät siihen, että Pakistanin armeijalla on käynnissä operaatio taleban-liikkeen kukistamiseksi maan pohjoisosissa Waziristanin alueella – karkeasti ottaen samalla suunnalla kuin Peshawarin kaupunki. Taleban ei ole tunnustanut olevansa uusimman iskun takana, vaikka paikalliset viranomaiset näin epäilevät.

Peshawarissa sattuneen tuoreimman iskun on epäilty liittyvän siihen, että Yhdysvaltain ulkoministeri Hillary Clinton aloitti juuri vierailunsa Pakistanissa. Clinton ehti jo tuomitsemaan iskun. Hänen vierailunsa tarkoitus on puhua huolista, joita Yhdysvalloilla on Pakistanin turvallisuustilanteesta ja eritoten sen ydinsaseiden turvallisuudesta.

Lisää uutiskuvia Peshawarista tältä päivältä löydät tästä.

Taleban iski tänään myös Kabulissa Afganistanissa. Siellä kuusi ihmistä menehtyi, kun taistelijat hyökkäsivät YK:n rakennukseen. Katso uutiskuvat Kabulista.

Lähteet AP, BBC

Tilaa SK:n uutiskirje

Ajankohtaisimmat ja puhuttelevimmat digisisällöt vastajauhettuna suoraan sähköpostiisi.