Päivän kuva: Onko tässä Yhdysvaltain uusi sota-alus?

Hanna Hihnala
Ulkomaat 22.10.2009 16:26
Kuva Dennis Griggs / AP / Lehtikuva

 

Tässä saattaa olla Yhdysvaltain laivaston uusi sota-alus. Karsinnat ovat vielä kesken, mutta aluksella on vain yksi kilpailija.

Yhdysvaltain laivasto testaa mahdollisia uusia aluksia rakentajien karsintakilpailussa. Ne ovat laivaston ensimmäinen tilaisuus kokeilla aluksia ja niiden ominaisuuksia käytännössä. Samalla laivaston edustajat voivat esittää parannusehotuksia rakentajille ennen viimeistä testikierrosta.

Kuvan uuden sukupolven sota-alus Independence (LS 2) suoritti yli 50 erilaista testiä ja pääsi mukaan seuraavalle testikierrokselle.

Alabamassa valmistettu matalan veden alus on kolmirunkoinen (tri-hull). Pituutta sillä on noin 127 metriä. Aluksen kilpailija, Freedom, on rungoltaan perinteisempi.

Seuraava testikierros järjestetään tämän vuoden lopulla. Laivaston on tarkoitus valita toinen malleista ja palkita rakentaja sopimuksella ensi vuoden puolella.

Yhdysvaltain laivasto aikoo hankkia 55 alusta.

Lähde AP, al.com

Keskustelu

Minkähän kokoinen peräprutku tässä vehkeessä mahtaa olla?

Sehän se vasta hienoa olisikin jos Yhdysvaltain armeija hommaisi kaksiulotteisia sotalaivoja! Eipä näkyisi tutkassa ne!!

niin ja muuten jos suomentaa esim AP:n uutisen kannattaa olla hieman tarkempana , Yhdysvaltain armeija (US Army) ja laivasto (US Navy) ,joka siis oikeasti tilaa laivat , ovat 2 eri asiaa.

Ahaa eli Usan laivaston entiset alukset ovat siis kaksiulotteisia? :DD

Kiitos hyvistä huomioista ja kommenteista. Yhdysvaltain laivasto on tosiaan alusten tilaaja. Armeija termiä käytettiin jutussa yleisnimityksenä Yhdysvaltain asevoimista, johon kuuluvat sekä laivasto että maavoimat.
Toivottavasti juttuun lisätty kuvalinkki selventää aluksen rungon kuvailua.

Kirjoittajalle tiedoksi:
Nuo aikaisemmat kommentit ovat varmastikin tarkoitettu huumoriksi, johtuen ”hieman kolmiulotteinen” suomennoksesta engl. ”tri hull” termistä joka siis tarkoittaa kolmirunkoista ei kolmiulotteista.
T: Kannattaa tarkistaa ainakin keskeiset termit jostain sanakirjasta tai vaikka kilauttaa kaverille.

eikös tämä ole se jolla joka on immuuni torpedo iskuille sivustapäin. ulommat rungot ottavat iskuja ja keskimmäinen pitää purkin pinnalla.

Ihan sama miten se toimii, jos on noin päheän näköinen …