Päivän kuva: Onko ase tarpeen lapsen jalkapallopelissä?

Hanna Hihnala
Ulkomaat 8.10.2009 17:16
Kuva Jim Zengerle / AP / Lehtikuva

Melanie Hain ilmestyi katsomaan lapsensa peliä asetta kantaen vuonna 2008 Lebanonin kaupungissa Pennsylvaniassa Yhdysvalloissa. Hän seurasi 5-vuotiaan tyttärensä jalkapallo-ottelua ladattu Glock asekotelossa roikkuen.

Paikallinen sheriffi Michael DeLeo peruutti hänen aseenkantolupansa muutama päivä tapauksen jälkeen. Hain valitti tapauksesta, ja Deleo tarjoutui myöhemmin antamaan luvan takaisin.

Nyt Melanie Hain on löydetty kuolleena kodistaan, joka sijaitsee hiljaisella alueella Lebanonissa. Melanie ja aviomies Scott Hain löydettiin molemmat kuolleina keskiviikkona.

Poliisi epäilee murha-itsemurhaa. Kuolinsyitä ei ole ilmoitettu, mutta molemmilla on ampumahaavoja.

Useiden naapureiden mukaan pariskunnan lapset juoksivat ulos talosta huutaen ”Isä ampui äitiä!” vähän ennen kuin hälytyskeskukseen soitettiin.

Lapset, kaksi tyttöä ja poika, eivät vahingoittuneet.

Lähde AP, Lebanon Daily News

Keskustelu

Jos amerikkalainen kantaa turhaan asetta, on hän vaarallinen hullu. Jos muslimi tekee saman, se on ”ihan ok, koska se kuuluu heidän kulttuuriinsa”.

Eiköhän niitä vaarallisia hulluja löydy molemmista päistä. Sitä paitsi, eiköhän se juuri jenkeissä ”kuulu kulttuuriin” se ase. Vaikkei sentään ihan nyt lasten harrastuksissa, pitäisköhän itsekin ottaa lätkatreeneihin mukaan…

Toki se kuuluu molempiin ihan samalla tavalla. Kyse oli enemmänkin siitä, miten me suhtaudumme heihin eri tavalla. Itse en kyllä lähtisi mutka vyöllä matsia katsomaan.

Tottapa tuo. Tällainen jutun tärkein pointti on kai muistuttaa, että jos jokainen joskus pysähtyisi hetkeksi ajattelemaan asioita, ja jos ihmisillä olisi siihen oikeasti kyky, aika monta tällaista tapaustakin jäisi tapahtumatta.

No ei nyt ihan heti tule mieleen koska joku olisi väittänyt aseen kantamisen kuuluvan muslimien kulttuuriin…

lars kirjoitti:
>Jos amerikkalainen kantaa turhaan asetta, on hän vaarallinen hullu. Jos muslimi tekee saman, se on >”ihan ok, koska se kuuluu heidän kulttuuriinsa”.

Eiköhän se ole toisinpäin, ainakin jenkeissä. Ja jos satut käymään jossakin vähänkään rauhallisemmassa muslimimaassa, niin ei ne tavalliset pulliaiset sielläkään kannsa aseita…

Ja vielä. EIköhän olisi ollut parempi, ettei noillakaan noita aseita olisi ollut? (Ja bonuskysymys, miksi ihmeessä tähänkin piti kytkeä uskonto?)

Kylla silla mutkalla voisi kummasti painottaa sanomisiaan.

Vaikkapa viimeisessa ’Tanssahtelee tuhtien kanssa’-ohjelmassa. Ehka tuomaristo olisi ymmartanyt paremmin kenelle voitto todella kuuluu. Tekihan tama wanna-be-mestari sanallisesti sen tuomaristolle selvaksi. Ja se sanallinen puoli tuli kokeneelta ex-poliitikolta ja oli todella ROCK!
Miksei tuomaristo uskonut, vaikka tama (’jumalaisesti liikehtiva’, lainaus eraan ison paivalehden kaklattelupalstalta) ihan tultasyoksevasti ja aanekkaasti sen heille esitti?

Kylla 45 coltti tyyliin Likainen Harry olisi kivasti tuonut uskoa asiaan.

Jotain hyvää tässäkin uutisessa, se asehullu akka ammuttiin ja ampuja älys kötistää ittensäkin, kaks liipasinherkkää pois kuleksimasta.

Kyllä näin on että nyt ollaan herkempiä ” väärä arvostelu”länsimaissa, aseet on aina kuuluneet kulttuuriin eri perustein eli toiset saa ladata ydinasetta ja toiset kanuunoja mutta huippuaseet kuuluu amerikalle koska he pitää järjet ja hommat hanskassa. Ylilyöntejä tulee, esim. natsisaksa yllätti kun ei ollut valvojia ja Amerikka tuli hätiin kun Britannia oikein ruinasi; pienet mittakaavat taas eri show.
Asiat riitelee mutta pitäis olla se suhteellisuustajua ja oikeus puolustaa myös omaa napaa oikeamielisesti jos sen joku haluaa oikeasti ymmärtää, keski-ajalla verettihin oikeasti pahasti alta lipan kaikiis asioissa…
Viisas, oikeasti ymmärtää että aseet ei käänny itteä vastaa.Tuli on aina hyvä renki mutta huono isäntä ja vielä huonommin jatkuvaa isännänöintiä..

Nimimerkille Glock.
Isbjoern pyytaa ihan noyrimmasti anteheksi. On tuo asetietoisuus pikkuisen heikolla pohjalla.
Parjaan aina silloin kun puhutaan katajasta tehdysta jousipyssysta. Tiedan mista rinteelta kaaren aines on paras poimia ja miten juostaan saamaristi karkuun kun nuoli eli piili ei osunutkaan naapurin huumorintajuttoman sonnin testikkeleihin vaan tuuli vei sen kasvimaata perkaavan naapurin emannan perussuomalaiseen eli ahteriin.
No, siita oltaneen ainakin yhta mielta etta Iistvutin Klintti hoiti homman niinkuin piti.

Kesällä ammuin jousipyssyllä ja oli hurjan hauskaa. Kun punatammesta tehty nuoli halkesi, se tuoksui miellyttävän luonnolliselta ja täyteläiseltä. Hyviä hetkiä elämässä!

Jos täällä pohjolassa saisi kuskata asetta vyöllä, en ottaisi .44 maukkua, vaan Glock 29:n. (Palanut ruuti ja aseöljy, ne tuoksuvat tutuilta ja turvallisilta.)