Päivän kuva: Näin selvitään kaupunkiin eksyneestä karhusta amerikkalaistyyliin

Ulkomaat 10.9.2010 15:30
Noin vuoden ikäiselle mustakarhulle ei käynyt kuinkaan huimasta pudotuksesta huolimatta. Kuva Kurt Wilson / AP / Lehtikuva.

Mitä tehdä karhulle, joka harhailee liian lähelle asutusta vaikkapa ruoan perässä? Suomessa peto yleensä joko pakenee takaisin metsään tai se ammutaan. Montanassa Yhdysvalloissa on toisin.

Tällä tyylillä pärjäsivät ainakin Montanan osavaltiossa sijaitsevan
Missoulan kaupungin asukkaat: ensin säikytetään nalle puuhun, sitten tainnutetaan ja lopuksi katsellaan, kuinka uinahtanut peto rojahtaa turvaverkkoon.

Noin vuoden ikäinen mustakarhu-uros oli ilmeisesti lähtenyt kierrokselle kaupungin keskustaan, hermostunut törmätessään ihmisiin ja tehnyt pari valehyökkäystä.

Neuvokkaat kaupunkilaiset pelottivat kutsumattoman vieraan puuhun ja soittivat hätänumeroon. Viranomaiset saapuivat paikalle, ja pian reilun 30 kilon painoinen karhu tipahti oksaltaan turvaverkkoon.

Huimannäköisen pudotuksen jälkeen tajuttomalle karhulle annettiin happea. Lisäksi otsolle tehtiin kunnon lääkärintarkastus vammojen varalta ennen kuin se pääsi takaisin luonnon helmaan.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun Missoulassa tiputetaan karhu puusta. Ensimmäinen uutisiin asti päätynyt tapaus on vuodelta 2003, jolloin viranomaiset eivät selkeästi olleet vielä osanneet varautua: koska turvaverkko ei vielä kuulunut varusteisiin, pelastajat joutuivat lainaamaan omakotitalon pihalla seisovaa jättitrampoliinia napatakseen putoavan nallen. Katso video YouTubesta.

Lähde KXLH