Päivän kuva: Maon lapsenlapsi Kiinan armeijan nuorimmaksi kenraaliksi

Hanna Hihnala
Ulkomaat 24.9.2009 16:01
Kuva Greg Baker / AP / Lehtikuva

Mao Xinyu (vasemmalla) voisi halutessaan kehua olevansa sukua julkkikselle, sillä hänen isoisänsä on Kiinan entinen johtaja Mao Zedong.

Kuuluisan suvun lisäksi Mao Xinyulla on myös omia ansioita. Hänet on tänään torstaina nimetty Kiinan kansantasavallan armeijan kenraaliksi. 39-vuotias Xinyu on nyt armeijan nuorin kenraali.

Mao Xinyu on Kiinan kommunistisen vallankumouksen voimahahmon Mao Zedongin ainut tunnettu jälkeläinen.

Xinyu luki nuorempana historiaa yliopistossa Pekingissä. Myöhemmin hän astui armeijan palvelukseen. Hän on haastattelussa hiljattain sanonut unelmansa täyttyneen, sillä ei alunperin edes unelmoinut urasta armeijassa saati sitten kenraalin arvosta.

Lähde AP, TimesOnline

Keskustelu

Eikos se ole ihan oikein etta nerojen geenit hyodynnetaan myos varsinaisen kantaisan kuoleman jalkeenkin.
Onhan meillakin. Ex-presidentin poikahan taitaa olla jo ainakin everisti, ja varmaan viela ylennyksia on luvassa tulevaisuudessakin. Ja pappakin viela touhuaa, nimettiin ihan askettain rahannovelistiksi.
Hanen tyonsa tuloksia hyodynnetaan kaikkialla maailmassa. Askettain saimme lukea Acehin maakunnan uudesta lainsaadannosta missa on otettu mallia Suomesta.
Jos acehilainen vaimonpuoli jakelee vieraille, leidi monttuun ja rekka-autollinen kivia paalle.
Ja ainakin Namibialla pyyhkii hyvin. Tietysti Namibian presidentille pitaisi hankkia uusi lentokone, tuskin se enaa Sam Nujoman jaljilta on kovinkaan kaksisessa kunnossa.
Tassa pitaa suomen avittaa. Eihan ne kehitysyhteistyovarat riita edes kunnon sotimiseen Kongon puolella. 100 miljoonaa euroa siis ylimaaraista etta sille pressaparalle saadaan uusi lentsikka.